Οκ έφαγες, έσκασες, βγήκες, ήπιες, στριμώχθηκες, χόρεψες. Και μόνο που τα έγραψα κουράστηκα. Παρακάτω ακολουθούν σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ για εκείνες τις ώρες που απλώς θα θες να λιώσεις στο σπίτι μέρες που είναι. Απ’ όλα έχουμε, και μαφιόζους και ληστές και απατεώνες της γουολ στριτ και coming of age stories με φόντο τη Νάπολη.

Kaleidoscope

Ένας επιδέξιος ληστής και η ομάδα του ετοιμάζουν μια μεγαλειώδη ληστεία αξίας 7 δισ. δολαρίων – αλλά η προδοσία, η απληστία και άλλες απειλές ανατρέπουν τα σχέδιά τους. Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη σειρά των Έρικ Γκαρσία και Ρίντλεϊ Σκοτ, με πρωταγωνιστή τον Τζιανκάρλο Εσπόζιτο (Breaking Bad, Better Call Saul). Τα 8 επεισόδια της σειράς αφηγούνται μία περίοδο που ξεπερνά τις δύο δεκαετίες. Πιάνουν την ιστορία 24 χρόνια πριν τη ληστεία και φτάνουν έως και 6 μήνες μετά. Αν όμως έπρεπε να αναφέρουμε έναν λόγο για να τη δεις, αυτός θα ήταν ότι η παρακολούθηση της σειράς δεν είναι γραμμική. Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με όποια σειρά επιθυμούν τα επεισόδια, κάθε ένα από τα οποία έχει το όνομα ενός χρώματος. Όπως καταλαβαίνεις, η σειρά με την οποία θα επιλέξεις να δεις τα επεισόδια θα καθορίζει και την οπτική γωνία από την οποία εξελίσσονται τα γεγονότα. Φιλόδοξο σχέδιο, μένει να δούμε πώς θα είναι η εκτέλεση.

Πρεμιέρα: 1/1

Η απατηλή ζωή των ενηλίκων

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της συγγραφέα-φαινομένου, Έλενα Φεράντε (συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Η υπέροχη φίλη μου»), η σειρά καταγράφει την ιστορία ενηλικίωσης της έφηβης Τζοβάνα (την υποδύεται η Τζορντάνα Μαρένγκο) στη Νάπολη της δεκαετίας του ‘90. Η Τζοβάνα κάνει παρέα με τη θεία της, μια persona non grata, για πολλά μέλη της οικογένειας και κυρίως για τους γονείς της Τζοβάνας, όμως μέσα από αυτή τη σχέση θα ανακαλύψει την ταξική διαστρωμάτωση της πόλης όπου ζει και μεγαλώνει ψάχνοντας να βρει απαντήσεις στα δικά ερωτήματα. Η Νάπολη ακόμα και δίχως Μαραντόνα και italo disco παραμένει πάντα γοητευτική με το δικό της βαθύ λαϊκό τρόπο.

Πρεμιέρα: 4/1

Πώς έγινα γκάνγκστερ

Μια βουτιά στον υπόκοσμο της σύγχρονης Βαρσοβίας και ταυτόχρονα μια βουτιά στον εσωτερικό κόσμο του ανώνυμου πρωταγωνιστή, ο οποίος αναρριχάται στην ιεραρχία των δικτύου της μαφίας της πόλης και προσπαθεί να πιάσει την καλή. Ναι, αυτή η κινηματογράφηση της πολύπαθης Βαρσοβίας ίσως να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Προετοιμάσου για κρύο, σκοτάδι, καθολική εκκλησία και βότκα.

Πρεμιέρα: 4/1

ΜΕΪΝΤΟΦ: Το Τέρας της Γουόλ Στριτ

Ο Λύκος της Γουλ Στριτ είναι ταινιάρα, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι μυθοπλασία (κι ας βασίζεται στην αληθινή ιστορία του διαβόητου χρηματιστή, Τζόρνταν Μπελφορτ). Αν όμως θες να δεις πώς πραγματικά σκέφτονταν και δρούσαν αυτοί οι αδίστακτοι τύποι, εκμεταλλευόμενοι προς όφελός τους κάθε παραθυράκι του καπιταλισμού, τότε αυτή η σειρά είναι για ΄σένα. Το όνομα του Μέιντοφ, ενος μεσίτη χωρίς περγαμηνές που έφτασε να γίνει διευθυντής του χρηματιστηρίου NASDAQ, είχε παίξει πολύ στις εφημερίδες, καθώς ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την μεγαλύτερη απάτη μέσω πυραμίδας Πόντσι στην ιστορία της Γουόλ Στριτ.

Πρεμιέρα: 4/1