Ας υψώσουμε τα ποτήρια μας και ας πιούμε στη μνήμη του 2022. Ήταν ένας περίεργος χρόνος που ήρθε να προστεθεί στη λίστα με τα προηγούμενα περίεργα χρόνια -ειδικά τα τελευταία. Ας υψώσουμε τα ποτήρια μας λοιπόν και ας πιούμε στη μνήμη του 2022. Το ευχαριστούμε για όλες τις αναποδιές, τα προβλήματα, τις ακρότητες, τους περιορισμούς, τις γελοιότητες και τις χαρές που μας χάρισε.

Το ευχαριστούμε για την παγκόσμια ανισορροπία, τους παράφρονες πολιτικούς αρχηγούς, την οικειοποίηση του δράματος που βίωσαν οι σελέμπριτις και οι βασιλικά προνομιούχοι από τη γενιά των 800 ευρώ και, φυσικά, για όλες τις στιγμές που μας έκανε να αναρωτηθούμε αν κάποιος παίζει με τις ζωές μας όπως παίζει ο Δημήτρης που ζει στον από κάτω όροφο τα παιχνίδια στο κινητό του λίγο πριν κοιμηθεί.

Σε ευχαριστούμε 2022 και να ξέρεις πως σε έχουμε φακελωμένο. Όχι, όχι, δεν είναι απειλή, μια απαραίτητη υπενθύμιση. Ευτυχώς, υπάρχουν φωτογραφίες και οι φωτογραφίες δεν λένε ποτέ(;) ψέματα. Να τι άφησες πίσω για να θυμόμαστε. Στο καλό, θα τα πούμε στο τέλος του δρόμου.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – 04 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ένα μέλος του ουκρανικού στρατού δίνει οδηγίες σε γυναίκες και παιδιά που έφυγαν για την Μπούκα και τo Ίρπιν, λίγο πριν επιβιβαστούν σε ένα τρένο εκκένωσης στο Κίεβο μετά από τις σφοδρές μάχες τη νύχτα που ανάγκασαν πολλούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους 4 Μαρτίου 2022. Η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβου, μια εβδομάδα μετά την εισβολή στη χώρα. (Φωτογραφία από τον Chris McGrath/Getty Images)

ΚΡΑΚΟΒΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ – 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Μια γυναίκα κρατά το μωρό της ανάμεσα σε ανθρώπους που διέφυγαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. Εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά. (Φωτογραφία από τον Omar Marques/Getty Images)

ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΓΓΛΙΑ – 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Το φέρετρο που μεταφέρει τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ βρίσκεται στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ. Το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ μεταφέρεται σε πομπή σε μια άμαξα του Βασιλικού Ιππικού Πυροβολικού The King’s Troop από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ πέθανε στο Κάστρο Balmoral στη Σκωτία στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 και τη διαδέχεται ο πρωτότοκος γιος της, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’. (Φωτογραφία David Ramos/Getty Images)

LUSAIL CITY, ΚΑΤΑΡ – 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής και η ομάδα γιορτάζουν μετά τη νίκη στον τελικό αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA Κατάρ 2022 απέναντι στη Γαλλία. (Φωτογραφία Richard Sellers/Getty Images)

ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ – 27 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ο Γουίλ Σμιθ χαστουκίζει τον Κρις Ροκ στη σκηνή κατά τη διάρκεια των 94ων Ετήσιων Βραβείων Όσκαρ στο Dolby Theatre στις 27 Μαρτίου 2022 στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια. (Φωτογραφία Neilson Barnard/Getty Images)

ΟΥΒΑΛΝΤΕ, ΤΕΞΑΣ – 26 ΜΑΪΟΥ: Άνθρωποι επισκέπτονται τα μνημεία για τα θύματα των μαζικών πυροβολισμών σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, στην πλατεία της πόλης Ουβάλντε στις 26 Μαΐου 2022. Δεκαεννέα παιδιά και δύο ενήλικες σκοτώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ, αφού ένας άνδρας μπήκε στο σχολείο από μια ξεκλείδωτη πόρτα. (Φωτογραφία Michael M. Santiago/Getty Images)

ΠΕΚΙΝΟ, ΚΙΝΑ – 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Μια νεαρή κοπέλα υποβάλλεται σε τεστ για COVID-19 από έναν εργαζόμενο υγείας σε ιδιωτικό χώρο δοκιμών στις 13 Ιανουαρίου 2022 στο Πεκίνο. Ενώ η Κίνα έχει περιορίσει ως επί το πλείστον την εξάπλωση του COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και παρόλο που τα κρούσματα παραμένουν σχετικά χαμηλά, τα πρόσφατα κρούσματα του ιού, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron, ώθησαν την κυβέρνηση να «κλειδώσει» σχεδόν 20 εκατομμύρια ανθρώπους σε διάφορες μεγάλες πόλεις και να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα υγείας. (Φωτογραφία Kevin Frayer/Getty Images)

ΚΙΕΒΟ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ – 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Οι κάτοικοι του Κιέβου εγκαταλείπουν την πόλη μετά από πυραυλικές επιθέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και της Λευκορωσίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022 στο Κίεβο της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Ρωσία ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία, με εκρήξεις που αναφέρθηκαν σε πολλές πόλεις.(Φωτογραφία Pierre Crom/Getty Images)

ΦΑΙΡΦΑΞ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ – 27 ΜΑΪΟΥ: Ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ χαιρετάει τους υποστηρικτές του από το όχημά του καθώς φεύγει από το Δικαστήριο της Κομητείας Φέρφαξ, 27 Μαΐου 2022. Η κριτική επιτροπή έχει ξεκινήσει τη συζήτηση της δίκης για συκοφαντική δυσφήμιση, που ασκήθηκε από τον Τζόνι Ντεπ εναντίον της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ. (Φωτογραφία Alex Wong/Getty Images)

ΓΟΥΙΝΤΣΟΡ, ΑΓΓΛΙΑ – 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Ένα μέλος των Φρουρών Coldstream περπατά δίπλα από ένα κρεβάτι με λουλούδια κατά τη διάρκεια της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ II στις 19 Σεπτεμβρίου 2022. (Φωτογραφία Ryan Pierse/Getty Images)