Θα τα πάρουμε ένα ένα γιατί μας ήρθαν κάπως ξαφνικά. Η ζωή του Νίκου Οικονομόπουλου έγινε ντοκιμαντέρ και όχι, δεν θα το βρείτε στο Netflix ή στο Disney+. To πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον αυτό ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από το ΑΝΤ1+, την πλατφόρμα που μας χάρισε εκπληκτικές συγκινήσεις στο Μουντιάλ του Κατάρ. Εντάξει με αυτό, το κλείσαμε; Ωραία, πάμε στο δεύτερο, στο λόγο που γράφτηκε αυτό το εξίσου σημαντικό κείμενο.

Το πρωί της Πέμπτης (29/12) στην εκπομπή «Happy Day», προβλήθηκαν πλάνα του ντοκιμαντέρ Last Dance at the Bouzoukia, με τον Νίκο Οικονομόπουλο να εκφράζει διάφορες χαριτωμένες σκέψεις για το ξεκίνημα της καριέρας του, αλλά και για τη σχέση του με τον Θεό. Και εδώ κάπως μας τα χάλασε. Όχι γιατί αναφέρθηκε στον Θεό, όχι, προς Θεού, αλλά για το πώς αντιμετωπίζει εκείνους που αμφισβητούν την ύπαρξή του.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά για την πίστη του στη θρησκεία: «Γενικά ήμουν αντισυμβατικός σε όλα. Ήξερα ότι έχω καλή φωνή. Με το που ξεκίνησα, βίωσα τον ανταγωνισμό. Σε όλα. Ήμουν σίγουρος ότι θα κλάψω, το ήξερα. Εγώ ζω με το παρελθόν. Άθεος μπορεί να είσαι, αλλά όχι να λες ότι δεν υπάρχει Θεός. Για εμένα υπάρχει. Η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου. “θα βγω νικητής”». Εντάξει μπερδευτήκαμε λίγο αλλά δεν πειράζει, δεν μας ενδιαφέρει και τόσο αυτό. Περισσότερο μας ενδιαφέρει το πόσο δημοκρατικά βλέπει τα πράγματα ο τροβαδούρος της καρδιάς μας.

Μετά την προβολή του βίντεο, ο μέγας commentator της πρωινής ζώνης, Δημήτρης Παπανώτας, σχολίασε όσα δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής για τον Θεό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως σας έχω πει γι’ αυτούς που δηλώνουν άθεοι “σιγά ρε φιλαράκο λίγο με προσβάλεις”, με όλο αυτό το πηγαίο σου, το ίδιο μπορεί να προσβάλλεται κάποιος όταν έχει όλο αυτό το πηγαίο το “θεούσα”. Λέω εγώ τώρα τι θα έλεγα σαν ειδικός επικοινωνίας σε έναν άνθρωπο… με μέτρο. Και το “πιστεύω” με μέτρο και το “είμαι άθεος” με μέτρο».

Και ναι, είναι κάπως άβολο αλλά θα συμφωνήσουμε μαζί του.