Μετά την καταστροφική χιονοθύελλα, οι ΗΠΑ μετρούν 60 νεκρούς (πιθανότατα 65 σύμφωνα με το NBC) στις περιοχές του Μπάφαλο. Εν τω μεταξύ, έχουν παγώσει μερικώς και οι καταρράκτες του Νιαγάρα. Παράλληλα, έχει μείνει στο χάος και η Νέα Υόρκη. 

Στο Μπάφαλο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς σε σπίτια και αυτοκίνητα, γεμάτα νοσοκομεία, αποκλεισμένους πολίτες χωρίς φαγητό και φάρμακα. Οι καταστροφές από τη σφοδρή καταιγίδα είναι μεγάλες και ακόμα μεγαλύτερες οι ανθρώπινες απώλειες. Πρόκειται για την πιο θανατηφόρα καταιγίδα των τελευταίων 50 χρόνων, η οποία σάρωσε την Πολιτεία της Νέας Υόρκης το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων. 

Για «εμπόλεμη ζώνη» κάνει λόγο η Kathy Hochul, κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, περιγράφοντας τα επακόλουθα. Ο Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τη Δευτέρα την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, αποδεσμεύοντας κονδύλια για να τη βοηθήσουν να ανακάμψει από την καταστροφή. Το διεθνές αεροδρόμιο του Μπάφαλο παραμένει κλειστό μέχρι και το πρωί της Τετάρτης και παρατάθηκε η απαγόρευση οδήγησης στην πόλη. «Μπορείτε να βγείτε έξω και να περπατήσετε για να ελέγξετε τους γείτονες, να πάτε σε ανοιχτά καταστήματα κ.λπ. Αλλά μην οδηγείτε», έγραψε στο Twitter ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας, Μαρκ Πόλονκαρζ.

Μετά από όλο αυτό, η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προέβλεψε μια ανάπαυλα με θερμότερες θερμοκρασίες γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου μέχρι και το Σαββατοκύριακο, ωστόσο αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι το λιώσιμο του χιονιού θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρές πλημμύρες. 

Τις τελευταίες ώρες, τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες με τους παγωμένους καταρράκτες του Νιαγάρα, με πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί να τους δουν. Είναι μερικώς παγωμένοι, μιας και από αυτούς περνούν 3.160 τόνοι νερού κάθε δευτερόλεπτο, κάτι που σημαίνει πως ποτέ δεν παγώνουν εντελώς, λόγω του τεράστιου όγκου νερού.

Δες παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες: 
 

Φωτογραφίες: Getty Images