Δεν βαριέσαι ποτέ σε αυτή τη χώρα. Κάθε μέρα έχει και κάτι νέο να σου προσφέρει, διαφορετικές συγκινήσεις και διαφορετικές εικόνες που είναι ικανές να σε τραβήξουν από τον βούρκο της βαρεμάρας και να σου δώσουν ζωή. Για παράδειγμα, πας για ψώνια στον Λαγκάδα και ακριβώς δίπλα σου μια οικογένεια αγριογούρουνων κάνει τα δικά της ψώνια. Σας φαίνεται ακραίο; Ελάτε τώρα, για τη Θεσσαλονίκη μιλάμε, εδώ είχαν και έχουν εξορκιστές, στα αγριογούρουνα θα κολλήσουν; Επίσης, όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα καλό τραπέζι μέρες που είναι. 

Μιας και σας μοιάζει λίγο περίεργη αυτή η εικόνα, όμως, θα εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην Ελλάδα βρίσκεται σε αυξητική πορεία και αυτό αποδεικνύεται και από διάφορες ομορφιές, όπως αυτές που μας έρχονται από την όμορφη και λαμπερή Θεσσαλονίκη.

Σε μάστιγα λοιπόν έχουν εξελιχθεί οι ορδές αγριογούρουνων που ανενόχλητα κυκλοφορούν στο κέντρο του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Μπάμπη Αϊβαζίδη, καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν τα περιστατικά με τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που γίνονται με αγριογούρουνα, τα οποία κυκλοφορούν σε αγέλες σε επαρχιακούς δρόμους και αγροτικές περιοχές, καταστρέφοντας καλλιέργειες. Αυτό όχι, δεν είναι καθόλου αστείο. Το αντίθετο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μόλις πρόσφατα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία στο Κιλκίς, με τον Δασάρχη Λαγκαδά, Απόστολο Στράντζαλη, να επισημαίνει ότι η θήρευση γίνεται περιμετρικά του Λαγκαδά και όχι σε κατοικημένες περιοχές. Η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στην Ελλάδα, την τελευταία διετία, είναι εκρηκτική και σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η εκπόνηση μελέτης ολοκληρωμένης διαχείρισης της άγριας πανίδας στη χώρα μας.

Πάντως, τα αγριογούρουνα δεν βγαίνουν για ψώνια αποκλειστικά στον Λαγκάδα αφού αυτή η κάπως άγρια κατάσταση είναι ορατή και στην υπόλοιπη χώρα. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε γνωστό ότι οι αγριόχοιροι αγγίζουν αριθμητικά τους 600.000, πληθυσμός που σίγουρα δημιουργεί αναταράξεις στην οικολογική ισορροπία.