Όλοι έχουμε υπάρξει υποκριτές, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η καπνισμένη ιστορία μεταξύ του Βασίλη Μπισμπίκη και του Θάνου Πλεύρη, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο. Πώς φτάσαμε, ενώ γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει στα νυχτερινά κέντρα, να συζητάμε για το τσιγάρο στο χέρι του ηθοποιού λίγο πριν πατήσουμε στο 2023; Μπορεί πολλά μαγαζιά να τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο, αλλά σε κάποια άλλα ξέρουμε ότι ισχύουν διαφορετικοί νόμοι. Ε, τα μπουζούκια ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι σωστό.

https://t.co/3e2BhYBBN2

Οπότε ναι, γελάσαμε με την ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη. Όχι μόνο εμείς, ακόμα και τα μπουζούκια. Το Έναστρον πάντως, έδωσε τη δική του απάντηση για το περιστατικό γράφοντας μεταξύ άλλων πως, “είναι προφανές ότι η προσπάθεια τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου είναι συνεχής και αδιάκοπη, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες αφού είναι δύσκολος ο έλεγχος εκατοντάδων πελατών που διασκεδάζουν. Μεμονωμένα περιστατικά όπως αυτό που έλαβε σήμερα δημοσιότητα δεν μπορούν να ακυρώσουν τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι μας. Η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ.Θάνου Πλεύρη ενδυναμώνει την προσπάθεια της πολιτείας και την δική μας για την πλήρη απάλειψη του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης”.

Και αφού το συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα απέναντι στον Θάνο Πλεύρη, θα βρούμε εμείς το θάρρος και τη δύναμη να του πούμε τι πραγματικά συμβαίνει στα μπουζούκια. Ελπίζουμε να παραμείνει ψύχραιμος.

Χορεύουν

Ναι, ναι, είναι αλήθεια. Ο κόσμος πάει στα μπουζούκια και χορεύει αν και, εδώ που τα λέμε, η πλειοψηφία απλά χτυπιέται στο τραπέζι της, πέφτει στα πατώματα, κλαίει για τον χωρισμό της, σκουπίζει τα δάκρυά της με το κόκκινο φανταχτερό φόρεμα της διπλανής που, τη στιγμή που μιλάμε, κάνει στόρι. Αν ακούσετε προσεκτικά, η φωνή της καλύπτει αυτή του τραγουδιστή ή της τραγουδίστριας γιατί γκαρίζει. Πιστεύει ότι, όσο περισσότερο φωνάζει, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες οι στίχοι που ταυτίζεται να φτάσουν στο αφτί του πρώην της. 

Πίνουν

Μία πολυθρόνα, μία καρέκλα, έστω ένα σκαμπό να κάτσετε γιατί ξέρουμε ότι αυτό σας ήρθε ξαφνικό. Οι μπουζουκόβιοι/ες πίνουν, ανοίγουν μπουκάλια με τις οικονομίες ενός μήνα γιατί, εντάξει, είναι λιγάκι τσιμπιμένα. Πίνουν σε τέτοιο βαθμό που τα ταξί κάνουν ουρές έξω από τα νυχτερινά κέντρα. Ποιος θα το έλεγε, ε; Κύριε Πλεύρη, η νέα γενιά (τη μεγαλύτερους δεν τους σχολιάζουμε, είναι ήδη χαμένοι από χέρι) βάζει αλκοόλ στον οργανισμό της και παρεκτρέπεται. 

Σπάνε πιάτα 

Αυτό ίσως δεν σας ενοχλεί και τόσο πολύ μίστερ Πλεύρης αφού είναι κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας. Βέβαια, το σπάσιμο των πιάτων το συναντάμε σε πιο παρακμιακά αυθεντικά μαγαζιά που το ρεπερτόριο είναι πιο βαρύ και από τα σουτζουκάκια που έφτιαξε η θεία σας. Το πρόγραμμα ξεκινάει με ζεϊμπέκικο, σπάει λίγο με ελαφρολαϊκή ποπ και κλείνει πάλι με ζεϊμπεκικο. Η χαρά των σπασμένων πιάτων με λίγα λόγια. 

Πετούν λουλούδια

Ήρεμα βρε θα βγάλουμε κάνα μάτι και θα τρέχουμε χρονιάρες μέρες, ότι τίποτα άλλο, τα νοσοκομεία μας έχουν να ασχοληθούν με πιο σοβαρά πράγματα, κάτι κορονοϊούς και κάτι γρίπες, σωστά κύριε Πλεύρη; Πρέπει να ξέρετε όμως ότι στα μπουζούκια έχουν αυτή την περίεργη συνήθεια, να πετούν λουλούδια στον εκάστοτε entertainer. Τώρα μην μας ρωτάτε γιατί, τους αρέσει να πετάνε τα λεφτά τους.

Καπνίζουν

Αυτό παραπάει! Κάποιος να τους μαζέψει, δεν είναι δυνατόν να καπνίζουν στα νυχτερινά κέντρα, πρώτη φορά το βλέπουμε και ευτυχώς που έφτασε η φωτογραφία του Μπισμπίκη στον κύριο Πλεύρη και θα βάλει μια τάξη. Άκου εκεί δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε ποια χώρα ζούμε; Σκεφτείτε ότι μόλις είδαμε και εμείς τη φωτογραφία στείλαμε προσωπικό μήνυμα στον ηθοποιό και του ζητήσαμε να απολογηθεί δημοσίως.