Το Κορωπί πάει για διεθνή καριέρα χάρη στα γαλλικά του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δικηγόρου της Εύας Καϊλή. Όπως όλοι ξέρετε ήδη, ο δικηγόρος, μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης της απόφασης που θέλει την Καϊλή να παραμένει στη φυλακή για ακόμα έναν μήνα, στην προσπάθειά του να πει πως η Εύα Καϊλή δεν είναι “corrompue”, δηλαδή, διεφθαρμένη, είπε κάτι που ακούστηκε σαν «Κορωπί». Δηλαδή, ήξερε ο άνθρωπος τι ήθελε να πει, αλλά το ελληνικό το άξεντ παιδάκι μου είναι πιο έντονο από οποιοδήποτε άλλο. 

Προφανώς στα social media γίνεται πάρτι με τα γαλλικά του δικηγόρου, αλλά το τιμιότερο και δικαιότερο τρολάρισμα του το έκανε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Με ένα εικαστικό που αναρωτιέται αν «παρλέ βου φρανσέ» και με hashtag «κορωπί_ζαμέ», δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί για τον γαλλομαθή δικηγόρο με το ελληνικό το άξεντ το ωραίο, το βαρύ. Και τέλος πάντων, αφήστε το Κορωπί ήσυχο. 

Μέσα από αυτό το έξυπνο ποστάκι, το Ινστιτούτο προωθεί τον νέο κύκλο μαθημάτων γαλλικών που ξεκινάει τον Ιανουάριο και κάτι μάς λέει, πως ο κύριος Δημητρακόπουλος θα εγγραφεί.

Δες την ανάρτηση εδώ: