Έχουμε τις αδυναμίες μας. Και η Λάρισα είναι μια από αυτές. Ξέρεις πώς είναι όταν μπαίνεις στην πόλη. Ανοίγεται ένα άλλο σύμπαν, με δική του διάλεκτο. Σας έχει τύχει και εσάς να κοιτάτε με αγνό χαμόγελο κάποιον που σας δίνει οδηγίες, μη μπορώντας να καταλάβετε ακριβώς τι σας λέει; Με ένα «σακάτ» σας έχει κερδίσει. ΟΚ, μετά μπαίνετε στο νόημα, και φεύγοντας πια από την πόλη, αρχίζετε να πιάνετε τον εαυτό σας να κόβει καταλήξεις για λίγες ώρες, μέχρι να αντιληφθεί πως δεν είναι στη Λάρσα ένιμορ. 

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μάς τα θύμισε το TikTok, στο οποίο έχει γίνει viral η πιο λαρισινή επιγραφή στο σύμπαν. Ένα σημείωμα σε τουαλέτα τυροπιτάδικου στην πόλη έχει κάνει χαμό στο internet, αποδεικνύοντας πως οι κάτοικοι αυτής της πολάρας δεν έχουν κανένα θέμα να αυτοσαρκαστούν. 

Πιο συγκεκριμένα, ένα σημείωμα σε τουαλέτα τυροπιτάδικου στο κέντρο της Λάρισας έρχει γίνει viral, αφού αναρτήθηκε στο TikTok. Τι γιατί; Γιατί του άξιζε. Το ραβασάκι που έχει αφήσει το προσωπικό του καταστήματος στην τουαλέτα, αφορά τη λειτουργία της βρύσης, κάνοντας χιούμορ με τη λαρισινή διάλεκτο, δίνοντας οδηγίες κάπως έτσι: «Κιτ κατ. Πάτα με του ποδάρ…».

Βέβαια, εμείς θα γράφαμε «του πουδάρ» αλλά τέλος πάντων, δεν είναι ότι ξέρουμε και καλύτερα. Για όποιον δεν έχει καταλάβει, να πούμε ότι προφανώς σημαίνει «κοίτα κάτω. Πάτα με το πόδι» και δίνει λύση σε όλες εκείνες τις αμήχανες στιγμές σε δημόσιες τουαλέτες που δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως ακριβώς αρχίζει να τρέχει το νερό σε μια βρύση, λες και βρισκόμαστε μπροστά στην πιο δύσκολη μαθηματική εξίσωση. Ίσως να φταίνε και τα τσίπουρα. 

Να το έπος: 

Γεια σου, ρε Λάρσα.