Οι κορυφαίες σειρές κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του ’90 διαμόρφωσαν μια ολόκληρη γενιά και προβλήθηκαν μεταξύ 1990 και 1999. Εντάξει μέχρι εδώ; Εντάξει. Τώρα όμως θα σας μοιραστούμε μαζί σας μία πικρή αλήθεια: Στην Ελλάδα ζούμε, οπότε τα βλέπαμε 5 χρόνια μετά την αρχική προβολή τους, κάτι που σημαίνει ότι, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, βλέπαμε κάτι που παιζόταν σε μία άλλη δεκαετία. Αλλά δεν μας ένοιαζε (δεν το ξέραμε κιόλας).

Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να ξυπνήσουμε το Σάββατο και την Κυριακή από τα χαράματα και να μπαστακωθούμε μπροστά από την τηλεόραση, όσο οι δικοί μας ετοίμαζαν τον καφέ τους για να πάνε στη δουλειά. Τις καθημερινές από την άλλη, δεν θέλαμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι για να πάμε στο σχολείο αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Αυτά τα κινούμενα σχέδια, λοιπόν, απευθύνονταν κυρίως σε παιδιά, αλλά μερικά από αυτά (Family Guy, το South Park, κ.λπ.) δημιουργήθηκαν και για τους μεγαλύτερους. Μην λέτε ψέματα, ξέρουμε πολύ καλά ότι αρχίσατε να βλέπετε παρόμοιες σειρές μόλις βάλατε για πρώτη φορά ίντερνετ στο σπίτι, εκτός και αν ζούσατε στην Αριζόνα. Που δεν ζούσατε στην Αριζόνα, στα Πετράλωνα μεγαλώσατε. Και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό, μπορεί να είδατε Simpsons στα 20 αλλά νιώθατε παιδί, οπότε σαν «πιάνει» και εσάς αυτό το νοσταλγικό κείμενο.

Με λίγα λόγια, όσοι από εσάς γεννηθήκατε τη δεκαετία του 1990, αναμφίβολα περάσατε πολλές ώρες παρακολουθώντας, για παράδειγμα, το Dragon Ball και όχι το Simpsons. Ξέρετε καλά όμως περί τίνος πρόκειται οπότε δεν θα σας απογοητεύσουμε. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, θα βρείτε τους χαρακτήρες που σας μεγάλωσαν να έρχονται στη ζωή.

Πίσω από αυτές τις αρκετά ρεαλιστικές εικόνες βρίσκεται ο Daniel Voshart που χρησιμοποίησε το Artbreeder και το Photoshop για να μετατρέψει τους ψεύτικους(;) φίλους μας σε άτομα που μόλις σχόλασαν από το γυμνάσιο και το λύκειο, όπως κάνατε και εσείς για να πάτε κρυφά να δείτε κινούμενα σχέδια. Δεν τα πήγε και άσχημα, έτσι;

Ashley Spinelli, Recess

Misty, Pokemon

Philip Fry From Futurama

O Αστυνόμος Σαΐνης

Άρθουρ

Vegeta, Dragon Ball Z

Tj, Recess

Ash, Pokemon

Goku, Dragon Ball Z