Έρχεται κάποια στιγμή που κάποιος λέει όλα τα αυτονόητα που θέλησαν κατά καιρούς να πουν πριν από αυτό, πιο υπομονετικοί, αλλά αδικημένοι άνθρωποι. Ένα τέτοιο σκηνικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης της IndiGo από Κωνσταντινούπολη σε Νέο Δελχί, με μια αεροσυνοδό να λέει τα αυτονόητα σε έναν αγενέστατο επιβάτη, από εκείνους που θεωρούν τους εργαζομένους υπηρέτες τους. 

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια πτήσης της IndiGo από Κωνσταντινούπολη σε Νέο Δελχί, οι αεροσυνοδοί τσακώθηκαν -με όση ευγένεια τους είχε απομείνει τέλος πάντων- με άντρα επιβάτη που προφανώς φερόταν άχημα και προσβλητικά. Το πιο πιθανό είναι πως αφορμή ήταν το φαγητό που σέρβιραν κατά την πτήση. 

https://twitter.com/IndiGo6E?ref_src=twsrc%5Etfw

Το βίντεο το τράβηξε άλλος επιβάτης και σε αυτό φαίνεται η υπεύθυνη πληρώματος να λέει σε έντονο ύφος στον επιβάτη: “Μου κουνάτε το δάχτυλο και μου φωνάζετε. Το πλήρωμά μου κλαίει εξαιτίας σας”. Στη συνέχεια του εξηγεί ότι υπάρχει ένα καρότσι με μετρημένα γεύματα και πως μπορούν να του σερβίρουν μόνο αυτό που έχει πληρώσει. Τότε εκείνος τη ρωτάει γιατί φωνάζει και η αεροσυνοδός, χάνοντας την ψυχραιμία της, του απαντά “γιατί μου φωνάζετε εσείς!”. 

Μια άλλη αεροσυνοδός μπαίνει ανάμεσα στον καβγά και προσπαθεί να απομακρύνει τη συνάδελφό της, η έχει γίνει έξαλλη. “Λυπάμαι αλλά δεν μπορείτε να μιλάτε έτσι στο πλήρωμα. Εγώ σας άκουσα με σεβασμό και έτσι πρέπει να φέρεστε και εσείς”, συνεχίζει η αεροσυνοδός. Ο επιβάτης ρωτάει πότε φέρθηκε με ασέβεια και ενώ η αεροσυνοδός προσπαθεί να του εξηγήσει, εκείνος της λέει “σκάσε”

“Σκάσε εσύ”, απαντάει του απαντάει απηυδισμένη πλέον η αεροσυνοδός και προσθέτει: “Λυπάμαι, δεν μπορείτε να μου μιλάτε έτσι. Είμαι κι εγώ υπάλληλος εδώ”. 

Δεν πιστεύουμε πως χρειάζεται να διασαφηνίσουμε πως το κοινό υποστηρίζει την αεροσυνοδό σε όλη αυτή την ένταση. Ανάμεσα στους υποστηρικτές και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jet Airways, Sanjiv Kapoor. Ο Kapoor σχολίασε ότι έχει δει πληρώματα αεροπορικών εταιρειών να κακοποιούνται και να χαστουκίζονται και ότι πρέπει να έγιναν πολλά για να φτάσει η υπάλληλος σε αυτό το οριακό σημείο. 

https://t.co/cSPI0jQBZl

«Οι άνθρωποι λένε ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, αλλά ξέρετε κάτι ; Δεν έχουν. Μερικές φορές κάνουν λάθος και πρέπει να τους το λένε», σχολίασε επίσης ο διευθυντής της RyanAir, Michael O’Leary.

Και λίγα του είπε, αν μας ρωτάει κανείς.