Ήρθε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου. Πάρτι. Άπειρα πάρτι. Πάρτι στο γραφείο με τους συναδέλφους που προσποιούμαστε ότι συμπαθούμε. Πάρτι στο σπίτι με τους φίλους μας που σίγουρα συμπαθούμε. Πάρτι με αγνώστους στο Ωδείο ή στη Βαρβάκειο που το ξημέρωμα θα είναι οι νέοι μας κολλητοί. Τα Χριστούγεννα είναι η σεζόν που φοράμε πολύ φανταχτερά ρούχα και τραγουδάμε Καίτη Γαρμπή, όχι τα λαϊκά, τον Ρούντολφ. Χωρίς να νιώθουμε ίχνος cringe. Να σημειωθεί ότι το Γούτσου Γούτσου, ακόμα μας κριντζάρει.  

Στο συλλογικό μας ασυνείδητο έχουν περαστεί ως data μια δεκάδα κομματιών που δεν καταλαβαίνουμε πώς γίνεται να ξέρουμε όλους τους στίχους. Παβλοφικά, μόλις ακουστεί η πρώτη νότα νιώθουμε πιο έτοιμοι από τους Wham να τραγουδήσουμε Αποστολία Ζώη και 4 Play. Η Αποστολία Ζωή μπορεί να έχει ξεχάσει τους στίχους, εμείς ποτέ.Αυτά τα δέκα διαμαντάκια είναι τα αθάνατα χριστουγεννιάτικα άσματα που δεν ντρεπόμαστε καθόλου να τραγουδάμε κάθε Δεκέμβρη.  Μην ψάχνετε άλλο για τα καλύτερα ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών. Τα βρήκαμε για εσάς. 

Αποστολία Ζώη & 4play – Το καλύτερο δώρο

https://www.youtube.com/watch?v=CdYWJyoLABY

Κανείς δεν θυμάται ποιοι είναι οι 4 Play, γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ όμως. Το δημιούργησε ο Ηλίας Ψινάκης με παίκτες του μουσικού talent show Super Idol. Φυσικά, διαλύθηκαν. Έχουν όμως αφήσει ως παρακαταθήκη αυτό το κομμάτι.

Καίτη Γαρμπή – Τούλι για τον Χριστούλη

Το ΕΠΟΣ. Το καλύτερο σχόλιο για το τραγούδι της Καιτάρας το έχει αφήσει φαν στο YouTube που γράφει ότι το ακούει και το Πάσχα. Τα λόγια είναι περιττά.

Δέσποινα Βανδή – Χριστούγεννα

Αυτό δεν είναι ένα απλό χριστουγεννιάτικο τραγούδι, είναι νταλκαδιάρικο αλλά έχοντας πάρει Zanax μετά το χωρισμό. Δηλαδή, ο ύμνος των Χριστουγέννων στη χώρα μας.

Θάνος Καλλίρης – Τα Χριστούγεννα με Σένα

Πάρτι χωρίς Καλλίρη είναι σαν vegan σουβλάκι, γνώμη μου. Το συγκεκριμένο το χορεύουν χαρούμενα ζευγαράκια.

Έλενα Παπαρίζου – Χριστούγεννα Ξανά

Φωνάρα. Κάτι λίγο πιο ποπ.

Καλομοίρα – Τα Χριστούγεννα Αυτά

Μόνο μια απορία έχω. Πώς έμαθε το Καλομοιράκι τους στίχους;

STAN – Φέτος τα Χριστούγεννα

Όταν ο Stan δήλωνε ότι δεν θέλει να τραγουδάει σε πίστες. “Εμένα μου άρεσε”.

Ημισκούμπρια- Τα Χριστούγεννα σημαίνουν

Λες και γράφτηκε σήμερα. Χιπ χοπ σκληρές αλήθειες.

Φοίβος Δεληβοριάς – Χριστούγεννα

Η απομυθοποίηση των Χριστουγέννων με τον αγαπημένο Φοίβο όλων μας, πάντα τρυφερός και μελαγχολικός.

Άντζυ Σαμίου – Τα Πιο Γλυκά Χριστούγεννα

Ας το παραδεχτούμε, αυτό είναι το τραγούδι που περιμένουμε να ακούσουμε κάθε Χριστούγεννα.