Δεν είμαστε εμμονικοί, ούτε πεισματάρηδες τυφλά. Θέλουμε να πούμε, πως ΟΚ, έχουμε δοκιμάσει πίτσα με ανανά και μάς άρεσε. Κάπου εδώ, βέβαια, να τονίσουμε πως δεν την ξαναφάγαμε ποτέ. Το φαγητό δεν χρειάζεται εμμονές. Θέλει να είσαι ανοιχτός σε πειραματισμούς. Να αφήνεσαι λίγο στην ιδέα. Να το δοκιμάσεις και ας μη σου κολλάει με την πρώτη ματιά. Και γενικώς, αν μυρίζει ωραία, βάλε το στο στόμα σου. Ώπα, ακούστηκε πολύ λάθος αυτό. 

Επίσης, στο φαγητό δεν χωράνε τσακωμοί. Φυσικά και μπορούμε να διαφωνούμε. Όλοι έχουμε κάνει αυτή την άβολη ερώτηση σε κάποιον που μόλις μάς πρόσφερε μια πιρουνιά από το φαγητό του «πώς γίνεται να σου αρέσει αυτό το πράγμα;». Λάθος. Και η γεύση είναι ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, αν εξαιρέσουμε κάποιες φαγητάρες, που σχεδόν όλοι εκτιμήσαμε μεγαλώνοντας, γιατί μικρότεροι τόσα ξέραμε, τόσα λέγαμε. 

Όλα όσα έχουμε πει μέχρι τώρα, δεν ισχύουν σε ό,τι αφορά σε ό,τι «ανεβαίνει» σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό στο Instagram. Στο Most Offensive Foods όλα τα δημοκρατικά που φλεξάρουμε περί υποκειμενικότητας της απόλαυσης στο φαγητό, πάνε περίπατο. Όπως πολύ καταλαβαίνεις από το ίδιο το όνομα της σελίδας, ό,τι ανεβαίνει εκεί, είναι τόσο κακό, που νιώθεις να σε προσβάλει. Γιατί ειλικρινά, σε τι διάολο μπορεί να χρησιμεύει η γεύση παγωτού mac and cheese; 

Στο feed της σελίδας βρίσκει κανείς τόσο τραγικές ιδέες πιάτων και σνακ που σχεδόν νιώθει ναυτία. Διαλέξαμε μερικά παρακάτω. Φήμες λένε πως αν δεις αυτές τις δέκα φωτογραφίες λίγο πριν το μεσημεριανό σου, τρως λιγότερο, λόγω ανυπέρβλητης δυσφορίας, με αποτέλεσμα να χάνεις κιλά. Μπορεί και όχι.  

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.