Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είναι στα καλύτερά του αφού κάθε φορά και χωρίς καμία ντροπή, καταφέρνει και ξεπερνά τον εαυτό του. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, προέβει σε νέες, συνταρακτικές(;) αποκαλύψεις. Είστε έτοιμοι; Κρατηθείτε:

«Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα», είπε ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού και σαν να μην έφτανε αυτό, ζήτησε και την εξαίρεση της εισαγγελέως. Έτσι, απλά είναι τα πράγματα. 

«Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή […] Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είπε ότι “η δημοκρατία ενίκησε”, έχουμε στη συνέχεια τους βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες “δεν είναι αθώοι”, ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ’ έξω. Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα», είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, σύμφωνα με το Golden Dawn Watch. 

Ο λόγος που ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως; Eπειδή «ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κ. εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό». 

Λίγο αργότερα, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ανέφερε: «Εγώ προσωπικά είμαι αντισημίτης, ομοφοβικός, εθνικοσοσιαλιστής αλλά δεν δικαζόμεθα για τις ιδέες μας. Η εισαγγελεύς επιχειρηματολόγησε επί σαθρού εδάφους, γι’ αυτό ζητήσαμε την εξαίρεση, όχι γιατί μεροληπτεί, αλλά γιατί παραβιάζει τον νόμο, το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Δεν έμεινε εκεί όμως αφού επιτέθηκε και στην Μάγδα Φύσσα. «Έχουμε παράπονο γιατί δεν μας προστατέψατε. Η κ. Φύσσα τον είπε “δολοφόνο” και εσείς δεν τη διορθώσατε. Αυτή είναι η κ. Φύσσα [προσκομίζει φωτογραφία στο δικαστήριο] και δεν είναι αναρχική, είναι μια κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι [δείχνει σηκωμένη γροθιά] και δε μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά. Και εδώ η κα Φύσσα απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς λέγοντας “πιάστε τους φασίστες”. Δεν παρεμβήκατε», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.