Απόγευμα Δευτέρας και το χυδαιόμετρο τερματίστηκε από τον Αλέξη Κούγια, με αφορμή την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη. Οι συνήγοροι του αστυνομικού μίλησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος του. 

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο, ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε πως το Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της άποψης του ανακριτή. Μάλιστα, δήλωσε πως “ο θάνατος του νεαρού αυτού, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα ώστε στο μέλλον, αντίστοιχα ανώριμα παιδιά, όχι μόνο Ρομά, αλλά γενικώς ανώριμα παιδιά, να μην αρνούνται την εφαρμογή του νόμου”. Τι κρατάει κανείς από μια τέτοια δήλωση; Ότι πάνω από το πτώμα ενός εφήβου, χρησιμοποιεί επιχείρημα περί παραδειγματισμού; Ότι τι ακριβώς; Θα έχουμε και άλλους θανάτους που κοστίζουν ένα εικοσάρικο; Σε κάθε περίπτωση να συμφωνήσουμε πως αυτό δεν είναι κάτι που λες σε μια τέτοια συνθήκη, σε μια περίοδο που μια οικογένεια θρηνεί; 

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε πως ακόμη και πολιτικά κόμματα υποκινούν ή και βρίσκονται πίσω από την οργάνωση κινητοποιήσεων ανθρώπων που λειτουργούν συναισθηματικά, λέγοντας πως: “οι δικαστές ούτε εκβιάζονται, ούτε φοβούνται”. 

Έπειτα, τη σκυτάλη ο Σωτήριος Τερζούδης, ο άλλος συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, που πυροβόλησε τον 16χρονο, αλλά και ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης,, αμέσως μετά την ανακοίνωση του βουλεύματος τόνισε μεταξύ άλλων: “Από εδώ και πέρα μάς περιμένει δύσκολο νομικό έργο”.