Πόσα δάκρυα έχουν χυθεί κατά την παρακολούθηση αυτής της ταινίας; Πόσες επαναλήψεις έχουμε κάνει και γιατί μένουμε πάντα με αυτό το “γιατί ρε Τζακ, γιατί;” μόλις φτάνει στο τέλος της; Τι να πει κανείς για τον Τιτανικό και γιατί, μέχρι και σήμερα, εξακολουθεί να μας συγκινεί; Γιατί έχουμε ξεκινήσει αυτή την εισαγωγή με τόσα ερωτήματα και γιατί συνεχίζουμε να τα θέτουμε;
Είναι απλό. Γιατί, ανάμεσα σε όλα, ο μύθος του Τιτανικού βασίζεται σε ένα τέτοιο. Ελάτε τώρα, όλοι ξέρουμε ποιο είναι. Για το λόγο αυτό, ο Τζέιμς Κάμερον θέλει να βάλει ένα τέλος σε στις διάφορες θεωρίες που έχουμε ακούσει κατά καιρούς για το θάνατο του Τζακ Ντόσον στο τέλος της ταινίας.
Ο 68χρονος σκηνοθέτες, λοιπόν, αποκάλυψε σε συνέντευξη στο Postmedia, σύμφωνα με την Toronto Sun, ότι ζήτησε επιστημονική μελέτη για να διαπιστωθεί αν πραγματικά υπήρχε αρκετός χώρος για να χωρέσουν τόσο ο Τζακ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) όσο και η Ρόουζ (Κέιτ Γουίνσλετ) στην επίμαχη πλωτή πόρτα μετά τη βύθιση του Τιτανικού.
Η συγκεκριμένη θεωρία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια μετά την κυκλοφορία του blockbuster το 1997, με ένα ολόκληρο επεισόδιο του 2013 του Mythbusters αφιερωμένο στην αμφιλεγόμενη σκηνή. “Κάναμε επιστημονική μελέτη για να βάλουμε τέλος σε όλο αυτό το θέμα και να το λήξουμε μια για πάντα”, δήλωσε ο Κάμερον, σύμφωνα με το πρακτορείο. “Έκτοτε κάναμε ενδελεχή ιατροδικαστική ανάλυση με έναν ειδικό στην υποθερμία, ο οποίος αναπαρήγαγε τη σχεδία από την ταινία και θα κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτό που θα βγει τον Φεβρουάριο”.
Για την μελέτη στο επερχόμενο αφιέρωμα του Κάμερον, το οποίο συμπίπτει χρονικά με την κυκλοφορία του Τιτανικού σε 4Κ τον Φεβρουάριο, γιατί οκ, πρέπει κάπως να βγάλει έξτρα χρήματα, χρησιμοποιήθηκαν δύο κασκαντέρ που είχαν την ίδια μάζα σώματος με την Κέιτ Γουίνσλετ και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
“Τοποθετήσαμε αισθητήρες παντού πάνω τους και μέσα τους και τους βάλαμε σε παγωμένο νερό για να δούμε αν υπήρχε πιθανότητα επιβίωσης”, είπε ο Κάμερον. “Δεν υπήρχε περίπτωση να είχαν επιβιώσει και οι δύο. Μόνο ο ένας θα μπορούσε να επιβιώσει”, πρόσθεσε.
Εντάξει τώρα, ηρεμήσατε;