Ελάτε τώρα, ξέρουμε ότι του έχετε αδυναμία. Και καλά κάνετε. Όσο περνούν τα χρόνια, ο Μπραντ Πιτ γίνεται όλο και καλύτερος αφήνοντας πίσω τις εποχές που πολλοί έβλεπαν απλά έναν εμφανίσιμο ηθοποιό με περιορισμένο ταλέντο. Τις τελευταίες δεκαετίες, μάλιστα, είναι από τα πιο χοτ ονόματα του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου (μάλλον από την αρχή ήταν) και ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Λογικό, ακόμα και όταν μια ταινία είναι ο ορισμός της αρπαχτής, καταφέρνει και την ανεβάζει επίπεδο.

Στα εντελώς κινηματογραφικά, είναι κοινώς αποδεκτό πλέον ότι «γράφει» όσοι λίγοι στην μεγάλη οθόνη και ότι έχει την ικανότητα να υποδύεται αντισυμβατικούς χαρακτήρες, κωμικούς, δραματικούς, τα πάντα. Στο ενεργητικό του έχει 2 Όσκαρ, ένα Β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, Once upon a time in Hollywood και ένα ως παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών με την δική του εταιρεία.  Εν τω μεταξύ, η απόδειξη ότι έχει βελτιωθεί απίστευτα στο υποκριτικό κομμάτι, είναι οι συνεργασίες του με τον Ταραντίνο. Μπορεί το Όσκαρ να ήταν για το Once upon a time in Hollywood, αλλά και στο Inglourious Basterds ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτή τη σκηνή;

Και μπορεί ο φίλος μας ο Μπραντ να έγινε γνωστός μέσα από την πορεία του στον κινηματογράφο, αλλά πρέπει να αναφέρουμε και τις ανησυχίες του όσον αφορά τον υπαρκτό κόσμο, όχι τον αγγελικά πλασμένο του Χόλιγουντ. Ναι, όπως μαθαίνουμε είναι από τα άτομα που μαζί με τον πρωινό τους καφέ, ενημερώνονται για το τι συμβαίνει γύρω του. 

Με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, λοιπόν, θυμηθήκαμε τις μεγάλες αλήθειες του Μπραντ Πιτ για τη χώρα μας αφού, δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, βρίσκεται στην επικαιρότητα για τους λάθος λόγους.