7+ 1 facts από το πρώτο και κλασσικό επεισόδιο της επιτυχημένης και μακροβιότερης τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων για ενήλικες στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης. Με τίτλο “Simpsons Roasting on an Open Fire”, το παρακολούθησαν περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θεατές όταν προβλήθηκε.

https://www.youtube.com/watch?v=OMsjS3pit80

Οι Simpsons έπρεπε να κάνουν πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο

Οι Simpsons ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κάνουν πρεμιέρα νωρίτερα το φθινόπωρο του 1989, αλλά λόγω προβλημάτων η σειρά ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου με το ” Simpsons Roasting on an Open Fire “. Ο αρχικός πιλότος, “Some Enchanted Evening”, προβλήθηκε αργότερα ως το φινάλε της σεζόν.

Η Marge Simpson έπρεπε να μεθύσει στο πρώτο επεισόδιο του The Simpsons

Σύμφωνα με τον Al Jean, η αρχική υπόθεση του επεισοδίου ήταν ότι ο Homer ανησυχούσε ότι η Marge επρόκειτο να μεθύσει σε ένα πάρτι και να τον βάλει σε μπελάδες στο γραφείο».

Το πρώτο επεισόδιο των Simpsons δεν έχει τη διάσημη πλέον εναρκτήρια σκηνή της σειράς

Το επεισόδιο δεν είχε τη διάσημη πλέον εναρκτήρια σειρά, η οποία προστέθηκε στο δεύτερο επεισόδιο, “Bart the Genius”.

Ο αδερφός της Gwen Stefani έπαιξε βασικό ρόλο στη δημιουργία των Simpsons 

Ένας από τους γραφίστες για το “Simpsons Roasting on an Open Fire” ήταν ο Eric Stefani, αδελφός της Gwen Stefani.

Ο Barney φαινόταν λίγο διαφορετικός στο πρώτο επεισόδιο του The Simpsons 

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Barney είχε κίτρινα μαλλιά, τα οποία είχαν το ίδιο χρώμα με το δέρμα του. Αυτό άλλαξε αργότερα επειδή οι άνθρωποι πίσω από το σόου πίστευαν ότι μόνο τα μέλη της οικογένειας Simpson θα έπρεπε να έχουν κίτρινα μαλλιά.

Η Λίζα ήθελε πολύ ένα πόνι στο πρώτο επεισόδιο του The Simpsons 

Η Λίζα ζητά ένα πόνυ έξι φορές στη χριστουγεννιάτικη λίστα της. Αργότερα θα έπαιρνε το πόνι της στο επεισόδιο 3 της σεζόν “Lisa’s Pony”.

Οι Simpsons ήταν μόνο η δεύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων που προβλήθηκε στο primetime μετά το The Flintstones 

Οι Simpsons ήταν μόλις το δεύτερο σόου κινουμένων σχεδίων που προβλήθηκε στο primetime από τότε που οι Flintstones βγήκαν στον αέρα 23 χρόνια νωρίτερα.

Ο μικρός βοηθός του Άγιου Βασίλη χάθηκε

Επειδή το “Simpsons Roasting on an Open Fire” αρχικά προοριζόταν να είναι το όγδοο επεισόδιο, ο Μικρός Βοηθός του Άγιου Βασίλη (το σκυλάκι) απουσιάζει μυστηριωδώς από το επόμενο επεισόδιο (“Bart the Genius”).