Έχουν περάσει χρόνοι δέκα, μάτια μου, μαύρα μάτια μου κι η Neytiri έγινε μάνα 4 παιδιών με τον Jake Sully μπαμπά και το Avatar επέστρεψε με τρόπο που μπορεί να μην είναι θριαμβευτικός, αλλά κι αυτό είναι κάτι το υποκειμενικό.

13 χρόνια μετά, το σύμπαν της Πανδώρας επέστρεψε, αυτή τη φορά για να έχει μια συνέχεια, αφού ο James Cameron θα κάνει άλλες 3-4 ταινίες, αναλόγως και πώς θα πάνε εμπορικά το The Way of The Water και η επόμενη, που θα μπει σε λίγο καιρό σε φάση γυρισμάτων.

Δεν είναι και κάτι απλό να μπορέσεις να ξεπεράσεις κάτι που μέχρι το Avengers: Endgame ήταν το πιο εμπορικό φιλμ στην Ιστορία του Κινηματογράφου. Η δουλειά είναι ακόμα πιο δύσκολη δεδομένης της χρονικής απόστασης, αφού πίσω στο 2009 ήταν διαφορετικά τα μέσα που ήταν διαθέσιμα στον Cameron και έχουμε δει σε αρκετές περιπτώσεις (λέγε με Hobbit), ότι η καλύτερη τεχνολογία δε σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη αποτύπωση.

Avatar: The Way of Water' review: Can James Cameron go too big? | Mashable

Παρόλα αυτά, η παραγωγή του Avatar δεν αφέθηκε εντελώς στο CGI, αλλά είχε κοστούμια, είχε μπόλικες ώρες με βάψιμο κάθε μέρα στους πρωταγωνιστές, άρα προσπάθησε αρκετά να διατηρήσει μια αυθεντικότητα στην εικόνα. Και το κατάφερε. Όπως κατάφερε ο Cameron με το The Way of The Water να φτιάξει έναν νέο κόσμο στην Πανδώρα που να είναι με ντοκιμαντερίστικες προεκτάσεις και με ξεκάθαρους συμβολισμούς ως προς την πραγματική ζωή.

Διάβασε αν το Avatar: The Way of The Water τελικά αξίζει ή όχι στο The Notebook.