Όσο κι αν προσπαθούμε να μην είμαστε παρανοϊκοί, η σύγχρονη ζωή δεν μας επιτρέπει να το αποφύγουμε. Δηλαδή δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε, αλλά αλήθεια, έχετε βγάλει εκείνο το αυτοκόλλητο από την κάμερα του λάπτοπ; Ευχαριστώ, αποδείξατε το επιχείρημά μου. Τέλος πάντων, μετά την παράνοια του ποιος και αν «μας ακούει» και «μας βλέπει» μέσω των έξυπνων συσκευών μας, τώρα, μια συμβουλή για το Google Maps έρχεται να προσθέσει λίγο σασπένς στις ζωές μας. Σε άλλα νέα, μάλλον θα θέλετε να θολώσετε το σπίτι σας στους χάρτες της Google, μιας και το Street View των Google Maps εγκυμονεί κινδύνους. 

Αρχικά, σίγουρα έχετε παρατηρήσει πως ορισμένα ακίνητα στο Street View των Google Maps είναι εντελώς θολά. Σε σημείο, μάλιστα, που δεν καταφέρνετε να διακρίνετε λεπτομέρειες. Πρόκειται για κοινή πρακτική όσον αφορά τα πρόσωπα ή τις πινακίδες κυκλοφορίες, αλλά η Google συνήθως δεν θολώνει κτίρια στο Street View. Βέβαια, ίσως θελήσετε να της το ζητήσετε εσείς. 

Αντικειμενικά τώρα, το να δίνετε τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε να μπορεί να κοιτάξει από τόσο κοντά το σπίτι σας, δεν είναι και το πιο ασφαλές πράγμα στον κόσμο. Μπορεί να έχουμε χάσει λίγο το διακριτό όριο με την άνοδο των social media, αλλά διάολε, ιδιωτική ζωή το λένε. Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε, μπορεί να δει κανείς ακόμα και μέσα από τα παράθυρα στο σπίτι σας. Γενικώς μπορείτε να καταλάβετε πόσα πράγματα μπορεί να δει κανείς. Προσωπικά. Που τυχαίνει να βρίσκονται έξω από το σπίτι. 

Από χειρότερα σενάρια, έχουμε και το ενδεχόμενο να έχει κάποιος διαρρήκτης άνετα όσο χρόνο χρειάζεται ώστε να βρει τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο να μπει στο σπίτι σας, να δει αν και πού έχετε κάμερες ή ακόμα και άλλα μέτρα ασφαλείας. Από την άνεση του καναπέ έτσι; Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε εύκολα να θολώσετε το σπίτι σας στο Google, αλλά βαριέστε. Δηλαδή και εμείς βαριόμαστε. Αφήστε που δεν θέλουμε να γινόμαστε και παρανοϊκοί.