Δεν μπορεί ένας άνθρωπος εν έτει 2022 να γίνει έστω και για μερικά λεπτά Όρσον Γουέλς, αμέσως να τον κατακρίνεται. Μια χαρά δεν ήταν ο Πόλεμος των Κόσμων και ο πανικός που προκάλεσε το 1938; Μια χαρά ήταν, γιατί λοιπόν την πέσατε στον άνθρωπο που ανέβασε μερικούς “εξωγήινους” που έκαναν το μπάνιο τους σε μια παραλία; Άλλο λίγο και θα βλέπαμε ειδικό κλιμάκιο της NASA

Σύμφωνα με τη nypost.com, την αγαπημένη μας nypost που φημίζεται για ποιοτικά της κείμενα, ο 62χρονος Jan Vorster επισκέφθηκε την παραλία Still Bay, όταν αντίκρισε πολλά νεκρά φυτά αλόης βέρα, το διάσημο φυτό που διαφημίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες σκόρπια στην παραλία. Ε, έβγαλε μερικές φωτογραφίες ο καλλιτέχνης.

Μόνο που δεν τις κράτησε για τον εαυτό του και αποφάσισε να τραβήξει να τις αναρτήσει σε μια ομάδα στο Facebook. Τι ήθελε να πετύχει με αυτό; Να δείξει ότι ο άνθρωπος έχει κάνει τα πλάσματα και τους οργανισμούς της φύσης να μοιάζουν ως εξωγήινοι στο ίδιο το φυσικό τους περιβάλλον. Πολύ βαθύ, λέμε, όπως τα λόγια ενός άλλου τύπου που, όπως υποστηρίζει, απήχθη από εξωγήινους

Η πλειοψηφία των μελών της ομάδας, όμως, είναι σπίρτα δεν αντιλήφθηκαν το μήνυμα του και πίστεψαν ότι όντως ανέβασε φωτογραφία με εξωγήινους. “Θεέ μου τι είναι αυτό; Δεν θα ξανακάνω εκεί μπάνιο” και “μοιάζουν σαν τέρατα ταινίας, είναι απίστευτα αηδιαστικό” ήταν μερικά από τα σχόλια.
Ο Jan Vorster τότε προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση και εξήγησε ότι οι “εξωγήινοι” με τα δεκάδες “πόδια” σαν σαγόνια είναι η πασίγνωστη αλόη βέρα που σπεύδει κόσμος να αγοράσει από φαρμακεία και κέντρα αισθητικής. Κορόιδα, την πατήσατε.

Αυτό όμως έκανε τα πράγματα χειρότερα καθώς ορισμένοι τον χαρακτήρισαν ψεύτη. Γιατί; Γιατί δεν πιστεύουν ότι τα υγρά που βάζουν στο πρόσωπο τους προέρχονται “από αυτό το πράγμα”. Ε, λοιπόν, από αυτά προέρχονται.

“Οι άνθρωποι έψαχναν στο Google το aloe ferox (σ.σ. επιστημονικό όνομα του φυτού) και δεν μπορούσαν να βρουν τη σωστή εικόνα”, είπε ο 62χρονος και πρόσθεσε ότι παρόλα αυτά παραμένει απτόητος και θα προσπαθήσει να δημοσιοποιήσει ξανά αντίστοιχες φωτογραφίες, για να κινητοποιήσει τον κόσμο για τη μόλυνση του περιβάλλοντος.