Το παράδοξο με την ελληνική τηλεόραση είναι πως έχει δώσει μια εντυπωσιακή παράταση στο «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Αλλά πεθαίνει». Γενικώς, η ελπίδα νομίζαμε πως είχε πεθάνει προ πολλού. Όταν βλέπαμε ρεπόρτερ να κυνηγούν εγχώριους σελέμπριτιζ απαιτώντας μια οριστική απάντηση σε ένα πρόσφατο γκομενιλίκι. Ή όταν βλέπαμε πανελατζίδες να μπιφάρουν από τη μια εκπομπή στην άλλη. Ή όταν βλέπαμε live ψαχουλέματα σκουπιδιών “talk of the town περσόνων της εποχής, που μετά παρίσταναν τους παρουσιαστές. Φτάσαμε να αναρωτηθούμε αν όλα αυτά, οι παρατεταμένες αναλύσεις τοξικών ριάλιτι σκηνικών, τα μπαγιάτικα γκομενικά, οι αχρείαστες κόντρες που θα είχαν πλάκα για τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους αποκλειστικά αν είχαν μείνει μέσα στους τοίχους ενός γραφείο, απασχολούν, στ’ αλήθεια κανέναν. Προφανώς απασχολούν. 

Πείτε μας αισιόδοξους σε σημείο βίτσιου, αλλά πραγματικά δεν πιστεύουμε πως κάποιος επιμένει να κάνει κάτι εξαιρετικά ανούσιο, αν δεν έχει κάποιο κέρδος από αυτό. Αν τα δεδομένα τέλος πάντων δεν του έχουν δείξει πως κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για το αν η Ρούλα Βροχοπούλου είχε τον Φραν βασιλιά ή για το τι έχει να πει για τον αστρολογικό χάρτη της Εύας Καϊλή ο Παύλος Χαϊκάλης. Πέτυχε την πρώτη, θα το κάνουμε και μια δεύτερη. Σωστά; Δυστυχώς. 

Ξέρετε, όσο εσείς κάνετε ό,τι κάνετε, η τηλεόραση μεταδίδει ακατάπαυστα. Και όταν δεν μεταδίδει ειδήσεις, Μουντιάλ ή το Maestro ή οποιδήποτε άλλο πρόγραμμα σας δίνει αυτή τη γλυκιά ανακούφιση του να πατάς το on στην τηλεόραση χωρίς άγχος, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με το μυαλό όσων τυχαίνει να την έχουν ξεχάσει ανοιχτή από το πρωί και το μεσημέρι. 

Παιχνίδια σαν τα παρακάτω είκοσι που βρήκαμε συγκεντρωμένα στον λογαριασμό  “σκρίνσοτς ελληνικής τηλεόρασης“, που αποδεικνύουν πως ό,τι και να είμαστε, ΔΕΝ την αξίζουμε αυτή την τηλεόραση ρε γαμώτο. 

1.

 

Ας καλέσουμε τη Ντόρα Μπακογιάννη για μια συζήτηση και ας τη ρωτήσουμε κάτι πολύ σημαντικό: είναι καλή πεθερά; Μ¨ας

2.

Κάτσε. Αυτό είναι άνοιγμα εκπομπής ή meme;

3.

Να βρείτε κάποιον να σας αγαπάει όπως οι ελληνικές εκπομπές τις χαρτορίχτρες και τους φυσιογνωμιστές. 

4.

Από γκομενικά στάνταρ, έχουμε και αυτό. 

5.

Πώς φτάνει μια συνέντευξη εκεί; Ελπίζουμε τάφος και γιος να είναι καλά και το ατυχές συμβάν να ξεχάστηκε με ευκολία και χιούμορ. 

6.

Ο Παύλος Χαϊκάλης είδε κάποια απίστευτα πράγματα στον αστρολογικό χάρτη της Εύας Καϊλή. Τώρα αναμένουμε και όλα όσα έχει να πει η προσωπική της καφετζού. 

7.

Τελικά, βέβαια, αυτό που πήραμε ήταν όσα είχε να πει η πεθερά της αδερφής της. Δεν είναι και λίγα τα συμπεράσματα που βγάζεις από δυο-τρία οικογενειακά τραπεζώματα τον χρόνο. Η ελληνική τηλεόραση, πάντως, αγαπά τις πεθερές. 

8.

Θα ήμασταν υποκριτές αν τον λοιδορούσαμε, αλλά, ΟΚ, αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

9.

Ντάνο, ζούμε, στο Survivor All Star να ΜΗ σε δούμε. Γιατί κάπου φτάνει με το Survivor. Αλήθεια. FTANI.

10.

Couple Goals που μας νοιάζουν. Πολύ. Από όποια δεκαετία κι αν έρχονται σαν γλυκιά υπενθύμιση πως αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ. 

11.

Ίσως, ΙΣΩΣ, να ανέβηκε η “μπήχη” του. 

12.

Και τώρα ας μιλήσουμε για την επιπεφυκίτιδα της Λαίδης. Ο οφθαλμίατρός της τι είπε;

13.

Tips για τη μεγαλύτερη αγγαρεία του σπιτού, στο πιο αμήχανο βραδινό talk show της χώρας. Λες κι έχει και πολλά, στο μεταξύ. 

14.

Οι Μάγια; Ο Παΐσιος;

15. ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΙΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ: