Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ένας άνθρωπος βγαλμένος από μία άλλη εποχή. Από πολλές απόψεις. Έτσι, μοιάζει σχεδόν λογικό που κουβαλάει διάφορες συνήθειες και σκεπτικά από τα περασμένα. Δεν είναι. Σε λίγες ημέρες θα πατήσουμε στο 2023 και υπάρχουν ακόμα τύποι εκεί έξω που επιμένουν να μας γυρίζουν στο 1980. Ένας από αυτούς, φυσικά, είναι και ο λαμπρός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ναι, ο γνωστός, αυτός που δίπλα από τη λέξη «σκάνδαλο» έβαλε μια δική του, τον «μπερλουσκονισμό».

Ως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μόντσα, πλέον, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα αφού υποσχέθηκε στους παίκτες ότι θα φέρει στα αποδυτήρια «ένα πούλμαν με πουτ…ες», σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί σήμερα στα ιταλικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν πέσατε από τα σύννεφα, έτσι; Ούτε και εμείς, αλλά καλό είναι να υπενθυμίζουμε στους γύρω μας ποια άτομα κάποτε κυβερνούσαν την Ιταλία.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος Forza Italia, 86 ετών πια, έκανε τη δήλωση αυτή, που χαρακτηρίσθηκε «ατυχής» από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κατά το χθεσινό δείπνο για τα Χριστούγεννα που οργανώθηκε για την ομάδα της Μόντσα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa. «Ένα δωράκι ήθελε να κάνει, πώς κάνετε έτσι;» θα σπεύσουν να πουν χαριτολογώντας κάποιοι. Άλλωστε, διαβάσαμε και τα σχόλια σε διάφορα ελληνικά αθλητικά μέσα. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Το ένα πούλμαν πουτ…νες, άλλωστε, ακόμα πουλάει.

https://twitter.com/hashtag/Berlusconi?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Με το μικρόφωνο στο χέρι, λοιπόν, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ενθουσιασμένος που επέλεξε τον Σεπτέμβριο νέο προπονητή, τον «καλό, συμπαθητικό και ικανό να κινητοποιήσει τους παίκτες μας» προπονητή. Μπράβο του, έκανε και ένα καλό. «Εγώ από την μεριά μου πρόσθεσα ένα επιπλέον κίνητρο, διότι είπα στους παίκτες: η Γιουβέντους, η Μίλαν κ.λπ έρχονται και αν κερδίσετε μία από αυτές τις μεγάλες ομάδες, σας φέρνω στα αποδυτήρια ένα πούλμαν με πουτ…ες», προκαλώντας γέλια στην ομήγυρή του. Χα-χα, έχει πλάκα ο άτιμος.

Η Gazzetta dello Sport επικρίνει τις «ατυχείς δηλώσεις» ενώ Η La Repubblica σημειώνει ότι η «άσχημη στιιγμή» δεν αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Μπερλουσκόνι στο Twitter όπου ανέβηκαν βίντεο από την βραδιά με τους παίκτες, τους παράγοντες και τους σπόνσορες της ομάδας της Μόντσα.