Πώς χαλάρωσε ο κόσμος το 2022; Ξέρουμε, σίγουρα,  ότι οι Αμερικανοί είναι μερακλήδες άνθρωποι. Σύμφωνα με τα data του Pornhub, το “lesbian” ήταν ο όρος που αναζητήθηκε περισσότερο στις 50 πολιτείες, με το “hentai”  – ένα είδος ιαπωνικού anime – να ακολουθεί καταϊδρωμένο. Ένα τεράστιο 86% των Αμερικανών κατανάλωναν βίντεο Pornhub στα τηλέφωνά τους φέτος – μάλλον κρυφά για να απολαύσουν λίγο χρόνο μόνοι τους. Η ανασκόπηση του Pornhub αποκαλύπτει πόσο πολύ αγαπάμε ως Έλληνες τις λεσβίες και το 2022. Στην Ελλάδα όπως θα δείτε στον παρακάτω παγκόσμιο χάρτη επικρατεί το χρώμα γκρι το οποίο αντιστοιχεί στην κατηγορία «lesbian» (λεσβιακό).

 

Η ανασκόπηση που όλοι περιμέναμε

Κάθε χρόνο, η ομάδα Insights και οι στατιστικολόγοι του Pornhub εξετάζουν δεδομένα από δισεκατομμύρια επισκέψεις για να δουν ποιο περιεχόμενο καθόρισε τη χρονιά.Κορυφαία στις φετινές τάσεις είναι το Reality porn. Η κατηγορία Reality αυξήθηκε κατά +169% για να γίνει μία από τις Top 20 κατηγορίες, ενώ η δημοτικότητα της κατηγορίας των Ερασιτεχνών μειώθηκε ελαφρά κατά –19%. Οι πιο συνηθισμένοι όροι αναζήτησης στο σπίτι είναι «σπιτικά swingers πάρτι» και «homemade threesome». Οι γυναίκες βλέπουν Reality πορνό +37% περισσότερο από τους άνδρες.  

Η κατηγορία Threesome αυξήθηκε κατά +34% το 2022, για να γίνει η 4η πιο δημοφιλής κατηγορία παγκοσμίως και έφτασε στις Top 5 κατηγορίες σε 17 από τις Top 20 χώρες με την υψηλότερη επισκεψιμότητα. Διαπιστώσαμε επίσης ότι τα βίντεο Orgy ήταν +113% πιο δημοφιλή, όπως και το “gangbang” κατά +88%. 

Εν τω μεταξύ, οι λέξεις “blowjob”, “cosplay” και “trans” παρουσίασαν επίσης σημαντική αύξηση στις αναζητήσεις το 2022, ενώ η λέξη “transgender” εκτινάχθηκε σε δημοτικότητα και έγινε η τέταρτη κατηγορία με τις περισσότερες προβολές της Αμερικής συνολικά. Σύμφωνα με το Pornhub, η kinky κατηγορία σημείωσε αύξηση 75%, με την εταιρεία να δηλώνει ότι οι κορυφαίες αναζητήσεις της «επηρεάζονται συχνά από την ποπ κουλτούρα και άλλα γεγονότα παγκοσμίως». 

Μετά από μερικά χρόνια καραντίνας Covid, οι άνθρωποι ήταν έτοιμοι να βγουν εκεί έξω το 2022! Η κατηγορία Outdoor αυξήθηκε +121% και μπήκε στο Top 10 παγκοσμίως. Η κατηγορία Bondage ανέβηκε +3 θέσεις για να γίνει μία από τις Top 20 κατηγορίες του Pornhub παγκοσμίως. Οι αναζητήσεις για «γυναικεία κυριαρχία» και «γυναικεία κυριαρχία» αυξήθηκαν κατά +28% το 2022, με το «pegging» και το «strapon» να είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών όρων της χρονιάς. 

Η Αμερική εξακολουθούσε να είναι η χώρα με την υψηλότερη ημερήσια επισκεψιμότητα στο Pornhub – με τους αγχωμένους πολίτες να στρέφονται στην ψυχαγωγία ενηλίκων για να ξεχάσουν τα καθημερινά τους προβλήματα. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήρθε δεύτερο, ακολουθούμενο από τη Γαλλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό και την Ιταλία. 

Οι κάτοικοι στη Γιούτα ήταν πιο πιθανό να αναζητήσουν πορνό «μορμόνων» και πραγματικά το τερμάτισαν. Η Ελλάδα δε βρίσκεται και φέτος πουθενά μεταξύ των 20 χωρών. Τι φάση; Ο μέσος όρος τηλεθέασης παγκοσμίως είναι τα 9 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα , με την Αίγυπτο να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με 11 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα και τον μέσο όρο τηλεθέασης των γυναικών να αυξάνεται σε σχέση με πέρυσι κατά 6 δευτερόλεπτα. Οι γυναίκες χρήστες της πλατφόρμας αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι κατά 36%.

Η περίοδος με τη χαμηλότερη κυκλοφορία ήταν συνήθως την Τρίτη στις 5 π.μ., ενώ τα υψηλότερα επίπεδα κυκλοφορίας σημειώθηκαν τη Δευτέρα στις 23:00. Το Anal βρίσκεται στην κορυφή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το MILF στην κορυφή της λίστας στη Νότια Ασία. Οι θεατές της κατηγορίας Muscular Men κάνουν τη δουλειά τους σε μόλις 6 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα και όσο δημοφιλής κι αν είναι το Scissoring, η κατηγορία προβάλλεται συνήθως για μόνο 7 λεπτά. Η μέση ηλικία επισκεπτών του Pornhub παρέμεινε 37 για το 2022, με την ομάδα 18 έως 24 ετών να αυξάνεται κατά +2 ποσοστιαίες μονάδες και την ηλικιακή ομάδα 35 έως 44 ετών να μειώνεται κατά –2% ποσοστιαίες μονάδες

Το 2022, το “milf” ξεπέρασε το “λεσβιακό” και έγινε η #1 αναζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι “πρωκτικές” αναζητήσεις αυξήθηκαν στην κατάταξη +2 και τόσο οι “Ασιάτες” και οι “μεγάλοι κώλοι” αυξήθηκαν +4.  Και του χρόνου με υγεία.