Η Κυριακή είχε τη φωνή του. Οι μπαμπάδες μας μεγάλωσαν με την Αθλητική Κυριακή του Γιάννη Διακογιάννη. Το ηχητικό σήμα στην έναρξη της λειτουργεί ως χρονοκάψουλα. Για 17 χρόνια ο πρύτανης του αθλητικού ρεπορτάζ παρουσίαζε την “Αθλητική Κυριακή”. Ίσως είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητικός δημοσιογράφος του οποίου το επώνυμο περιλήφθηκε σε στίχο τραγουδιού, συγκεκριμένα στο “Αρχίζει το ματς” του Λουκιανού Κηλαηδόνη το 1979.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, επίσης, μίλησε στον αέρα της ΕΡΤ για τον Γιάννη Διακογιάννη, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη θλίψη του, μετά το χαμό του κορυφαίου αθλητικού δημοσιογράφου. “Για τον Γιάννη δεν χρειάζεται να πεις πολλά πράγματα. Ο Γιάννης σημάδεψε μια γενιά και παραπάνω. Δεν υπήρξαν άνθρωποι που να ήταν τόσο επιδραστικοί όσο εκείνος στον χώρο του. Τόσος κόσμος έγινε αθλητικός συντάκτης ή δημοσιογράφος γενικότερα από τη φωνή του Γιάννη, από τα ταξίδια που μας έκανε. Ο Γιάννης Διακογιάννης δεν ξεπεράστηκε και δεν θα ξεπεραστεί ποτέ” είπε μεταξύ άλλων.

Ο Γιάννης Διακογιάννης ξεκίνησε την κάλυψη μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων με το Μουντιάλ του 1954 στην Ελβετία, ενώ τελευταία φορά που κάλυψε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ήταν το 1998 στη Γαλλία. Υπήρξε επίσης σχολιαστής στους αγώνες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro του 2004, τη χρονιά που η Ελλάδα ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Από το Σεπτέμβριο του 1966 έως το 1983 ήταν ο βασικός παρουσιαστής της εβδομαδιαίας αθλητικής τηλεοπτικής εκπομπής «Αθλητική Κυριακή» (αρχικά «Αθλητικά Νέα»