Εξαιρετικός ο Μέσι, απίστευτος μπαλαδόρος που λένε και οι ξεχασμένοι στα καφενεία που πάτε και πίνετε τις μπίρες σας όσο ο θαυματουργός βραχύσωμος επιθετικός σκοράρει από το σημείο του πέναλτι και μοιράζει τις ασίστ όπως μοίραζε σε εσάς τις καραμέλες η γιαγιά σας μετά από κάθε χατίρι που της κάνατε.

Γενικότερα, το Μουντιάλ του Κατάρ, από πλευράς θεάματος, συγκινήσεων και εκπλήξεων, έχει πάει πολύ καλά. Ευτυχώς, τις μαγικές στιγμές που χαρίζει το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να τις αγοράσει όπως αγόρασε τη διοργάνωση. Εντάξει, δεν έχουμε αποδείξεις, ίσως πρέπει να πάρουμε πίσω αυτές τις γραμμές αν και με μια σακούλα χρήματα όχι μόνο θα τις πάρουμε πίσω, θα κάνουμε και εκστρατεία υπέρ του.

Μαζί με τα γκολ, τις παρατάσεις, τα πέναλτι και το εξαιρετικό Μαρόκου, όμως, υπάρχει και κάτι άλλο που περιμένει στη γωνία. Σιγά, έχουμε συνηθίσει πια. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, θα σας μιλήσουμε για τον ιό της Καμήλας για τον οποίο κρούουν οι ειδικοί των κώδωνα του κινδύνου (από τα αγαπημένα μας δημοσιογραφικά κλισέ).

 

via GIPHY

Ο συγκεκριμένος ιός με την καμπούρα μας έρχεται δωράκι μαζί με τους φιλάθλους που επιστρέφουν από το Κατάρ. Πρόκειται για λοίμωξη του αναπνευστικού, που μεταδίδεται μετά από στενή επαφή με καμήλα ή με άτομο που νοσεί. Για αρχή, γιατί να έρθετε σε στενή επαφή με μια καμήλα, δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε; Αλλά μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να έχουμε νέο κύκλο καραντίνας.

Ο ιός αναγνωρίστηκε το 2012 και έκτοτε έχουν καταγραφεί 2.600 κρούσματα παγκοσμίως, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην αραβική χερσόνησο. Πάνω από το ένα τρίτο των ασθενών φέρεται να έχει πεθάνει και δύο κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Κατάρ, σύμφωνα με τη Daily Mail. Ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Βρετανίας προειδοποίησε τους φιλάθλους που επιστρέφουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου να είναι σε επιφυλακή για τα συμπτώματα της νόσου τα οποία είναι: Αναπνευστικά προβλήματα, βήχας, εμετός, πυρετός και διάρροια.

Για τον ιό της Καμήλας, μάλιστα, μίλησε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά θανατηφόρος ιός, αλλά μεταδίδεται δύσκολα. Ηρεμήστε λοιπόν, δεν θα κολλήσετε βλέποντας Μουντιάλ από την τηλεόρασή σας.

«Έχουμε και τον ιό της καμήλας, είχαμε τα ποδόσφαιρα. Αυτός ο ιός λέγεται αναπνευστικό “Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής”. Το ξέρουμε από το 2012 και έχουμε από τότε 2.602 κρούσματα. Είναι με την επαφή με την καμήλα, ή όταν κάποιος έχει κολλήσει διά της αναπνευστικής οδού. Όσοι πήγαν στο Κατάρ ανέβηκαν και σε μια καμήλα. Ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλο ποσοστό. Αυτό το σύνδρομο είναι πολύ λιγότερο μεταδοτικό, αλλά έχει θανάτους στο 1/3 του συνόλου» είπε χαρακτηριστικά. 

Άντε με αυτά τα ποδόσφαιρα, μας βάζετε σε κίνδυνο.