Τι θα ήμασταν χωρίς αυτά; Πόσες ώρες ακόμα και μήνες θα έπρεπε να περάσουν για να βρεθούμε κοντά στα αγαπημένα μας μας πρόσωπα, αυτά που μετανάστευσαν σε άλλη χώρα γιατί δεν άντεχαν πια αυτή την ολιστική ζωή της Ελλάδας που, παρά τις ομορφιές της και την εξαιρετική της φυσικά κουζίνα, αναγκάζει τους νέους να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό (ναι αλλά αν ήταν πραγματικοί Έλληνες θα κάθονταν εδώ).

Τα αεροπλάνα λοιπόν είναι πολύ σημαντικά για τον άνθρωπο, ελαχιστοποιούν τις αποστάσεις, φέρνουν κοντά αυτά που φαντάζουν και είναι μακριά. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας τα φοβούνται. Και έχουν ένα δίκιο, δεν το λες και λίγο να βρίσκεσαι στον αέρα και να βλέπεις τον κόσμο από ψηλά. Τα κενά αέρος πού τα πάτε; Μεταξύ μας, κάποιες φορές είναι τρομακτικά στο αεροπλάνο όμως, στις περισσότερες των περιπτώσεων, ιδρώνουμε από τον φόβο μας χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Για παράδειγμα, τα κενά αέρος δεν θα έπρεπε να μας φοβίζουν.

Υπάρχει κάτι, όμως, που θα έπρεπε και το μοιράστηκε μέσα από τον λογαριασμό του στο TikTok ο Τοmmy Cimato. O Τommy είναι αεροσυνοδός και όπως καταλαβαίνετε, γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στα αεροπλάνα και πότε πρέπει να ανησυχήσει πραγματικά. Πότε πρέπει να κάνει τον σταυρό του;  Όταν ακούσει τον ήχο της έκτακτης ανάγκης. Εσείς γνωρίζετε ποιος είναι αυτός; Μάλλον όχι, οπότε θα σας εξηγήσουμε εμείς.

Ο πιο γνωστός ήχος που ακούει κάποιος σε μια πτήση,  είναι συνήθως αυτός που ακούγεται δυο φορές. Όταν φτάσει κάτι τέτοιο στα αφτιά σας, σημαίνει πως είτε ένας αεροσυνοδός προσπαθεί να καλέσει έναν συνάδελφο είτε ότι θάλαμος πτήσης προσπαθεί να καλέσει τους αεροσυνοδούς. Boring, συνεχίζουμε. 

Αν αυτός ο ήχος όμως ακουστεί τρεις συνεχόμενες φορές, τότε σημαίνει ότι βρίσκεστε σε «έκτακτη ανάγκη», αλλά όπως λέει και ο φίλος μας ο Tomy, «μάλλον δεν θα το ακούσετε ποτέ γιατί δεν θα χρειαστεί». Βέβαια, διάφοροι αεροσυνοδοί που εργάζονται σε άλλες εταιρίες, σχολίασαν ότι κάθε αεροπορική έχει τα δικά της συστήματα κουδουνίσματος, οπότε δεν σημαίνει ότι υπάρχει πάντα πραγματικός κίνδυνος όταν ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο τρεις φορές.

@tommycimato Answer @im_siowei 10 million views. so crazy. i love you all! #fyp #flightattendant #airline #aviation #travel #adventure ♬ original sound – tommycimato