Σημασία έχει η προσπάθεια και η καλή διάθεση. Αυτό θέλουμε από τους αστυνομικούς, να είναι με τον λαό και να μην τον βλέπει ως εχθρό του. Οπότε, στους αστυνομικοί που θα βρούμε στη μικρή μας ιστορία, αξίζουν πολλά μπράβο μόνο και μόνο για το πώς αντέδρασαν. Οφείλουμε, όμως, να είμαστε αντικειμενικοί και έτσι θα ασχοληθούμε και με το αστείο κομμάτι της υπόθεσης. Γιατί ναι, στο Λονδίνο έγινε κάτι πραγματικά αστείο.

Αστυνομικοί στο Λονδίνο, λοιπόν, εισέβαλαν σε γκαλερί για να σώσουν γυναίκα «που δεν είχε τις αισθήσεις της». Μόνο που δεν ήταν πραγματική γυναίκα, δεν ήταν καν άνθρωπος. Ναι, ήταν έργο τέχνης. Καλά πήγε αυτό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Artnet, αστυνομικοί έσπευσαν στο Laz Emporium στις 25 Νοεμβρίου αφού ένα άτομο τηλεφώνησε και είπε ότι κάποιος που βρισκόταν μέσα φαινόταν να χρειάζεται επείγουσα ιατρική βοήθεια. Δεν χρειαζόταν, το ξεκαθαρίζουμε.

Όμως το «άτομο που δεν είχε τις αισθήσεις του» αποδείχθηκε ότι ήταν η Kristina, ένα γλυπτό που φιλοτέχνησε φέτος ο καλλιτέχνης Mark Jenkins και απεικονίζει μια γυναίκα που κάθεται σε μια καρέκλα λιπόθυμη με το κεφάλι της πάνω σε ένα γραφείο. 

Το έργο είχε παραγγελθεί από τον ιδιοκτήτη της γκαλερί και πρώην ατζέντη του Banksy, Steve Lazarides, χωρίς αυτό να έχει καμία σημασία αφού το μόνο που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση είναι οι police officers που εισέβαλαν στην κλειστή γκαλερί βγάζοντας την πόρτα από τους μεντεσέδες της, μέχρι που ανακάλυψαν ότι βρίσκονταν εκεί για να σώσουν ένα έργο τέχνης. Οι υπάλληλοι, φυσικά, έμειναν με το στόμα ανοιχτό.