Οι περισσότεροι Βρετανοί θεωρούν το ζευγάρι συνώνυμο με  την επιτομή του ναρκισσισμού. Ο Χάρι και η Μέγκαν που επιτίθενται στην βρετανική αυτοκρατορία στα τρία πρώτα επεισόδια του ντοκιμαντέρ του Netflix, κρατώντας τους βασιλικούς τίτλους τους, συνεχίζουν να κατηγορούν τον αγγλικό τύπο για εισβολή στην προσωπική τους ζωή και να μιλούν για την περιφρούρηση της ιδιωτικότητας τους. Μέσα από την πιο διάσημη πλατφόρμα βέβαια επισκεφθήκαμε όλοι μας τον πλανήτη Σάσεξ. Εκεί που ο κωδικός για να ανοίξει η πόρτα είναι η λέξη “θυματοποίηση”. Ή και “”εγωμονισμός”.

Πιστεύουν ότι είναι ανεπίληπτοι επειδή απλά υπάρχουν και χαμογελούν εγκάρδια στους κοινούς θνητούς. Δεν θεωρούν πχ. ότι είναι υποκριτές, που έκαναν διαλέξεις σε άλλους για την κλιματική αλλαγή ενώ ταξίδευαν χαρούμενοι με ιδιωτικά τζετ που ανήκουν σε φίλους τους. Δεν καταλαβαίνουν γιατί μεγάλη μερίδα των μίντια αποκαλεί τη Μέγκαν χειριστική όταν βλέπουμε τρία επεισόδια όπου η Μέγκαν επέλεξε φίλους της να μιλάνε για το πόσο καλή και επιτυχημένη ηθοποιός ήταν και πόσο μεγάλη ακτιβίστρια συνεχίζει να είναι. Η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισε ότι πρέπει “να ακούσουμε την ιστορία μας από εμάς”  σε αυτή τη βασιλική σαπουνόπερα για τους έκπτωτους ερωτευμένους. Κάποιος πρέπει να της πει ότι ποτέ μια ιστορία δεν είναι μονόπλευρη. Γενικά, κάποιος πρέπει να της πει ότι η σιωπή είναι χρυσός. 

Το ντοκιμαντέρ έχει λουστραριστεί όπως οι φωτογραφίες που ποστάρουμε στο Instagram. Πληροφορούμαστε, ακόμη μια φορά από τα ίδια χείλη, για τα τα ηθικά χρεοκοπημένα βρετανικά ταμπλόιντ που χάλασαν τη σχέση της Μέγκαν με τον πατέρα της που πληρώθηκε αδρά για να δώσει φωτογραφίες του στον Τύπο. Ένας νοήμων θεατής θα μιλούσε και για την ευθύνη του πατέρα απέναντι στην κόρη του. Προχωράμε. Αποκαλύψεις δεν υπάρχουν εκτός από καλοφωτισμένες στιγμές τους και σκηνοθετημένες φωτογραφίες τους. Καθώς και τα μηνύματα που αντάλλαξαν στην αρχή της σχέσης τους. Κάτι που θυμίζει τον τρόπο που άγονται και φέρονται στη δημόσια ζωή τους οι συμμετέχοντες των ριάλιτι που ποστάρουν για να υπάρχουν.

Πουλάνε το φιλτραρισμένο παραμύθι τους, σκηνοθετημένο πάντα, για μια γενιά που ζει στο διαδίκτυο. ΟΙ φωτογραφίες τους από τη Μποτσουάνα είναι πανομοιότυπες με αυτές των travel bloggers και των influencers. Για να αποπροσανατολίσουν πιθανότατα τους τηλεθεατές από το κενό περιεχομένου ντοκιμαντέρ που καταντά κουραστικό. Αν ήθελα μια ψυχρή οικειότητα έμπαινα στο Instagram, όχι στο Netflix.

https://t.co/2hdgAK70t6

Μιλάνε για σοβαρά προβλήματα όπως τότε που η δόλια αυτή η νύφη έπρεπε να φοράει μόνο ουδέτερα χρώματα όπως το μπεζ, το κρεμ και το μαύρο επειδή κανείς δεν επιτρεπόταν να φοράει το ίδιο χρώμα με τη βασίλισσα ή κάποιο άλλο ανώτερο βασιλικό μέλος σε δημόσιο χώρο. Άλλο κακό να μην την βρει. Ξέχασε να αναφέρει ότι πιθανότατα δεν τα πλήρωσε η ίδια ποτέ.

Γιατί παραπονιούνται πάλι; Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν δεν λαμβάνουν πλέον χρήματα από τη βασιλική οικογένεια και το ζευγάρι κερδίζει μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους από εμπορικές συμφωνίες. Η εταιρεία multimedia των Sussexes, Archewell Productions, φτιάχνει μια σειρά προγραμμάτων για το Netflix – μια συμφωνία που αξίζει εκατομμύρια δολάρια (112 εκατομμυρία λίρες) . Το Archewell κάνει επίσης podcast για το Spotify , όπως η σειρά Archetypes για διάσημες γυναίκες. Η Μέγκαν δημοσίευσε ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο The Bench το 2021. Η αυτοβιογραφία του Χάρι, Spare, θα δημοσιευτεί στις 10 Ιανουαρίου 2023 . Ο εκδότης Penguin Random House θα κάνει δύο δωρεές αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων (1,3 εκατομμύριο £) και 300.000 £, στις φιλανθρωπικές οργανώσεις Sentebale και WellChild αντίστοιχα.

Την αλήθεια βέβαια την ακούσαμε από το στόμα της σολιψιστικής Μέγκαν, ένα “ενορχηστρωμένο ριάλιτι” και όχι μια αυθεντική καταγραφή της σχέσης τους. Αυτό είναι το ντοκιμαντέρ του Netflix.