Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι στον κόσμο: αυτοί που περνούν όλο το χρόνο περιμένοντας να ακούσουν το πρώτο χριστουγεννιάτικο τραγούδι στο ραδιόφωνο και τσιρίζουν από χαρά και εκείνοι που δεν αντέχουν ούτε νότα. Μισώ και τον Δεκέμβριο. Δεν μου αρέσει γιατί το τέλος κάθε χρόνου μου θυμίζει πόσο με πνίγουν όλα αυτά που δεν έχω βρει ακόμη τη γενναιότητα να κάνω στη ζωή μου. Τα Χριστούγεννα έχουν καταντήσει μια τεράστια οικονομική εξάντληση και πηγή άγχους για άτομα που δεν έχουν οικογένεια ή χρήματα ή αντιμετωπίζουν κάποια άλλη δυσκολία.

Εκτός από μια εντελώς καθολική περιφρόνηση για το γεγονός ότι ξοδεύω πολλά χρήματα και υποβάλλομαι με το ζόρι σε κακή -κυρίως- ψυχαγωγία υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που μισώ τα Χριστούγεννα. Η φανταχτερή διακόσμηση IN-YOUR-FACE που βλέπετε από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου, η άγευστη μουσική που ακούγεται από τα ηχεία, ο λυσσασμένος καταναλωτισμός και ο παροξυσμός αγοράς δώρων, το χάος της Black Friday, τα ασταμάτητα πάρτι διακοπών και Secret Santas.

Το All I Want For Christmas Is You” πώς είναι ακόμα νόμιμο να παίζει τόσες πολλές φορές στο ραδιόφωνο;

Υπάρχει όλη αυτή η πίεση ότι πρέπει να ξοδέψεις χρόνο και χρήμα

Συνταγές και έθιμα που δεν μας ενθουσιάζουν πια

Δεν μας αρέσουν τα μελομακάρονα της θείας μας. Δεν μπορούμε να της πούμε ότι τα κάνει χάλια. Μπορεί να αντιπαθείτε τους γονείς του/της συντρόφου σας, την αδιάφορη οικογένειά σας ή τα μέλη της οικογένειάς σας που έχουν πολύ διαφορετικές πολιτικές απόψεις από εσάς.

Επαναλαμβανόμενα πάρτι των ίδιων ανθρώπων, που πίνουν τα ίδια πράγματα, ακούνε την ίδια μουσική

Μοιάζει σαν να είμαστε στο ίδιο οικογενειακό τραπέζι κάθε χρόνο. Κάνοντας τους ίδιους καυγάδες.

Τα Χριστούγεννα αισθανόμαστε πιο έντονα την απουσία

Μας λείπουν οι άνθρωποι μας που έχουν φύγει από τη ζωή. Και αυτό το άδειο κάθισμα μας γεμίζει μόνο θλίψη.