Οι εξελίξεις, όπως συνηθίζουν να γράφουν οι δημοσιογράφοι αυτού του τόπου, είναι ραγδαίες. Η Εύα Καϊλή, μία εκ των 14 αντιπροέδρων της Ευρωβουλής, περνάει από χθες Παρασκευή (09/12) τη δική της περιπέτεια με τις βελγικές αρχές καθώς είναι το κεντρικό πρόσωπο σε επιχείρηση για υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με χρηματισμούς του πάντα αθώου Κατάρ που δεν έχει δώσει ποτέ του κανένα δικαίωμα. Κανένα δικαίωμα όμως δεν έχει δώσει και Εύα Καϊλή και είδαμε την κατάληξη της. Μην ξεχνάμε ότι διεγράφη και από τη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, πόσα να αντέξει πια;

Όπως μαθαίνουμε, όταν ανακοινώθηκε η προσαγωγή της για ανάκριση, έγινε γνωστό από την εφημερίδα Le Soir ότι συνελήφθη και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι, συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή. Ο λόγος; Η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, αναφέρει ότι στο επίκεντρο της έρευνας των βελγικών Αρχών βρίσκονται οι ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, FIFA, το οποίο θεωρείται ύποπτο ότι «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα».

Τα πράγματα όμως δεν είναι ξεκάθαρα. Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η ίδια έχει προσαχθεί και ανακρίνεται παρουσία δικηγόρου της και αυτό γιατί εντοπίστηκε μεγάλο ποσό χρημάτων στο σπίτι της. Από την άλλη, στενοί συνεργάτες της ευρωβουλευτή έως χθες το βράδυ, διέψευδαν την πληροφορία για προσαγωγή, λέγοντας ότι η βρίσκεται στο σπίτι της και βλέπει το Μουντιάλ του Κατάρ που τόσο συμπαθεί χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί. Η Le Soir, πάντως, μιλά για προσαγωγή της για ανάκριση. 

Σε αυτό το σημείο ας θυμηθούμε τα λόγια της Εύας Καϊλή για το Μουντιάλ του Κατάρ <3

Η βελγική L’ Echo, με τη σειρά της, μιλά για σύλληψη της ευρωβουλευτή με τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς είναι και ο μόνος τρόπος με τον οποίο επιτρέπεται η διαδικασία λόγω της ιδιότητάς της. Στην εφημερίδα αναφέρουν ότι βρέθηκαν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της και ότι ανακρίνεται και ο πατέρας της αφού βρέθηκε στην κατοχή του βαλίτσα με μετρητά. Αν είναι ο πατέρας της, έχουμε τις αμφιβολίες μας.

Η Εύα Καϊλή, πάντως, πέρασε στην αντεπίθεση σήμερα το πρωί με απανωτά tweets που σίγουρα θα συζητηθούν. Aν και περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, εμείς στο Provocateur τασσόμαστε υπέρ της. Εύα, γερά, ταξίδι στο Κατάρ.

*Τα tweets αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας