*Ο τυπάς που δεν παν, το φαινόμενο, το καλύτερο verse το επόμενο

Αν βρείτε λίγο χρόνο, εκτός από το να ακούσετε το νέο κομμάτι του Μικρού Κλέφτη, το OG, κάντε τον κόπο να διαβάσετε τα σχόλια κάτω από αυτό. Έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον καθώς είναι ένας τρόπος για να καταλάβετε ότι το βόρειο αστέρι έχει αυτή την καθολική αποδοχή που ελάχιστοι απολαμβάνουν στην ελληνική χιπ χοπ σκηνή. Όχι ότι έχει τεράστια σημασία, άλλωστε το τι αρέσει στον καθένα είναι υποκειμενικό, αλλά όπως και να το κάνουμε, σπάνια συναντάς την συντριπτική πλειοψηφία (χωρίς τα τρολ που κράζουν για να κράξουν) να δίνουν respect σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά είδη μουσικής εκεί έξω.

Κι όμως, ο Πιλότος τα κατάφερε για ακόμη μια φορά να στρέψει τα βλέμματα και τα ηχεία μας προς το μέρος του. Το φρεσκότατο τρακ του κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες και κάτι μας λέει ότι θα παίξει για μέρες, μήνες, χρόνια στην playlist σας, φέρνοντας, φυσικά, τον πανικό. 

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά (και σίγουρα όχι η τελευταία) που ο ΜΚ ανεβάζει το επίπεδο. Αποδεδειγμένα, ο ράπερ από την Θεσσαλονίκη ανήκει σε ένα κλειστό -υπερβολικά κλειστό- κλαμπ που δοκιμάζει νέους ήχους και γενικότερα προσπαθεί και καταφέρνει να δείξει τον δρόμο προς μία μουσική χωρίς περιορισμούς. Με λίγα λόγια, ο ΜΚ δεν σταματάει να εξελίσσεται.

Ας μιλήσουμε όμως για το OG. H συνολική δουλειά είναι αν όχι η καλύτερη σίγουρα μία από τις καλύτερες που έχουμε ακούσει και δει. Το βίντεο κλιπ είναι κάτι παραπάνω από καλογυρισμένο (Mindfill & Kronik) με την μουσική (Masla.G) να βρίσκεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο, Και φτάνουμε στον στίχο ο οποίος είναι αυτός που έχουμε συνηθίσει: ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Αυτό που κάνει τον ΜΚ να ξεχωρίζει, βέβαια, είναι ο τρόπος που πατάει στο beat και οι πάντα έξυπνες ατάκες του. 

Στραβά το καπέλο
Κάνω τα δικά μου και αργά κατεβαίνω
Από άλλη εποχή
Με το seal απ’ το μέλλον
Δεν είναι πολλοί μα με καταλαβαίνουν

Και πάρε και τον ΛΕΞ στο βίντεο κλιπ γιατί ναι, κανείς μας δεν ξεχνάει και ούτε θέλει να ξεχάσει τα Ανάποδα Καπέλα.