Σχεδόν 2023 και ακόμα ασχολούμαστε με την "κοντή" φούστα δημοσιογράφου

Ως πότε παλικάρια;

Σχεδόν 2023 και ακόμα ασχολούμαστε με την "κοντή" φούστα δημοσιογράφου

Ως πότε παλικάρια;


Μετράμε αντίστροφα. Σε λίγες μέρες από τώρα μπαίνουμε στο 2023 και όπως πάντα, θα κάνουμε τον γνωστό μας απολογισμό, τι καταφέραμε τον προηγούμενο χρόνο, πόσα κερδίσαμε και πόσα χάσαμε, τι αφήνουμε πίσω και τι θα κουβαλήσουμε μαζί μας και την επόμενη χρονιά. Αυτό που σίγουρα θα έχουμε μαζί μας και το 2023, πάντως, είναι οι αντιδράσεις των ανθρώπων γύρω μας όταν βλέπουν μια γυναίκα με κοντή φούστα. Αυτό, δυστυχώς, δεν αλλάζει.

Η δημοσιογράφος Λίζα Μίτρουκερ, η οποία παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή «Ηeute – in Deutschland» (Σήμερα στη Γερμανία)» στο κρατικό δίκτυο «ZDF», τόλμησε να φορέσει μια σχετικά κοντή φούστα. Και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Εκτός από τους συναδέλφους της, δέχθηκε δριμύτατη κριτική και από την «βαρόνη» του ειδησεογραφικού μαγκαζίνο «Tageschau», Ντάγκμαρ Μπέργκοφ. Τρομερά πράγματα κυρίες και κύριοι, και λίγα της είπαν.

Η γερμανική εφημερίδα BILD σχολιάζει ότι, στο γερμανικό δίκτυο όπου εργάζεται η Μίζα Μίτρουκερ είναι λιγότερο αυστηρός ο ενδυματολογικός κώδικας παρά το γεγονός ότι η δημοσιογράφος συντονίζει ειδησεογραφική εκπομπή. Γιατί όπως είχε πει και η Έφη Αχτσιόγλου, τα λόγια σου και η βαρύτητά τους αλλάζουν σύμφωνα με το πώς ντύνεσαι. 
 
 Ωστόσο, η 79χρονη κριτικός ενδυμασίας της ειδησεογραφικής εκπομπής «Tagesschau» του δικτύου ARD Ντάγκμαρ Μπέργκοφ, έσπευσε να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της για την ενδυματολογική εμφάνιση της Γερμανίδας τηλεπαρουσιάστριας:
 
«Θεωρώ ότι μία κοντή φούστα ή μια μπλούζα με βαθύ ντεκολτέ είναι ακατάλληλη για μία παρουσιάστρια ειδήσεων», υποστηρίζει. Η ίδια έσπευσε, πάντως, να επισημάνει ότι απλά «ο καθένας πράττει ότι πιστεύει ότι είναι σωστό. Εμένα πάντα μου έδιναν οδηγίες να ντύνομαι όσο πιο διακριτικά και σεμνά γίνεται», δήλωσε η Μπέργκοφ. Ε, αφού το είχαν πει σε εκείνη, πρέπει να ισχύει για όλους, σωστά; 
 
Οι δηλώσεις της έχουν βαρύνουσα σημασία στη Γερμανία καθώς συγκεκριμένη δημοσιογράφος είναι η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων στις 16 Ιουνίου του 1976 άλλα όπως καταλαβαίνουμε, τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε. Από πολλές απόψεις.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα