Λίγο πριν το φινάλε της σειράς που άλλαξε τον τρόπο που μιλάμε για την ελληνική μυθοπλάσια (πλέον,  δεν θα λέμε “για τα ελληνικά δεδομένα καλή είναι” γιατί έχουμε ελληνική παραγωγή που μπήκε στο Netflix), ένα αγαπημένο τραγούδι του Κωνσταντίνου Βήτα -που έχει σημαδέψει πολλούς έρωτες σημερινών σαραντάρηδων, γίνεται αντικείμενο αναζήτησης στο Google και γνωρίζει, ξανά, μεγάλες δόξες.

Δυο είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν παρατηρώντας τις τάσεις: το Maestro είναι ένα τηλεοπτικό φαινόμενο και ο Κωνσταντίνος Βήτα είναι καλλιτεχνάρα με διαχρονικό αποτύπωμα. Και, οι νέοι ηθοποιοί του Maestro πραγματικά χρωστούν ευγνωμοσύνη στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη γιατί τους έφτιαξε την καριέρα. Φυσικά, είναι προαπαιτούμενο το ταλέντο. Ταλέντο όμως έχουν πολλά 30χρονα παιδιά που είναι ηθοποιοί, την ευκαιρία να μπουν στα σαλόνια μας ελάχιστα.

https://twitter.com/hashtag/maestro?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ερωτευτήκαμε ξανά το κομμάτι που είχε γράψει ο Κωνσταντίνος στις αρχές του 2000 όταν όλα έμοιαζαν αλλιώς,. Έμοιαζαν σαν να ανθίζουν κόκκινα ρόδα. Είχε γραφτεί για μια θεατρική παράσταση και έκτοτε το έχουν πει άπειροι καλλιτέχνες. Ο Vassilikos είναι η ερμηνεία που προσωπικά αγαπώ και πιστεύω ότι έχει πατήσει πάνω της ο Ορέστης Χαλκιάς (και τι φανταστική ενορχήστρωση από τη Συμφωνική Μίκης Θεοδωράκης της Κέρκυρας). Το λέει πολύ συχνά η Δήμητρα Γαλάνη στις ζωντάνες εμφανίσεις της. Του έδωσε τον δικό της χαρακτήρα η Monika και το διασκεύαζε (σε πιο τζαζ εκδοχή) και η Νατάσσα Μποφίλιου όταν είχε το πλατινέ μαλλί στις αρχές του 2010. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης επίσης το έχει πει εξαιρετικά. Και, μπήκα σε όλα αυτά τα κομμάτια στο YouTube σήμερα και όλα τα σχόλια μαντέψτε τι λένε. “Δεν το ήξερα το κομμάτι, μπήκα μετά το Maestro, Χριστόφορε σε ευχαριστούμε”.

https://twitter.com/hashtag/maestro?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Για την ιστορία, η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού έγινε από τον Γιάννη Παλαμίδα για την παράσταση Angel Baby του Αντώνη Καλογρίδη. Ακούγοντας το podcast του Maestro μάθαμε ότι ο Παπακαλιάτης πήρε τηλέφωνο τον Κωνσταντίνο Βήτα για να του ζητήσει την άδεια ώστε ο “Αντώνης” να το τραγουδήσει στη σειρά και εκείνος δέχθηκε. Και, κάπως έτσι, με το Maestro, το κοινό του Netflix θα μάθει μετά τους Παξούς, την Μαρία Καβογιάννη, την Χάρις Αλεξίου, τον Γιάννη Τσορτέκη και τον Κωνσταντίνο Βήτα.

Υγ: την ενορχήστρωση στο κομμάτι που ακούμε σε λούπα την έχει κάνει ο ταλαντούχος Γιάννης Δίσκος.