Για αρχή, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε κάτι με τους μύωπες. Το αντίθετο. Άλλωστε, το άτομο που γράφει αυτό το κείμενο φοράει γυαλιά μυωπίας από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Το τονίζουμε αυτό μην μας έρθει κάποιο μέιλ ή προσωπικό μήνυμα  από ομάδες όπως “Μύωπες της Ελλάδας  και Πώς να Απαντήσετε αν σας Κοροϊδεύουν”.

Πάμε τώρα στη είδηση που δώσατε το κλικ σας για να διαβάσετε.  Θύμα προπηλακισμού και φραστικής επίθεσης από αγνώστους έπεσε χθες, Τρίτη (6/12) ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Ναυκράτιδος, Παντελεήμων, καθώς τον μπέρδεψαν με τον πατέρα Αντώνιο από την καλή μας την Κιβωτό.. Θα σας παρακαλέσουμε να μας πείτε τι ακριβώς πίνετε και ναι, σε αυτή την περίπτωση θα θέλαμε να μας στείλετε προσωπικό μήνυμα να το συζητήσουμε.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ALPHA, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων έτρωγε σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όταν στο διπλανό τραπέζι μια παρέα άρχισε να τον προσβάλλει και να σχολιάζει πως «κακοποιούσε τα παιδιά». Του κάθισε το φιλέτο στο λαιμό του ανθρώπου, ούτε να φάμε με την ησυχία μας δεν μπορούμε. 

Μετά το επεισόδιο, ο μητροπολίτης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το εστιατόριο και κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του χωρίς να προλάβει να φάει γλυκό. Αυτοί είστε! Ωστόσο, η παρέα που τον μπέρδεψε με τον πατέρα Αντώνιο τον ακολούθησε με μηχανάκια, φωνάζοντας ότι αυτός είναι που «έχει φάει τα λεφτά» και άλλα τέτοια παρόμοια. Ιστορίες για αγρίους δηλαδή.

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, χωρίς όμως να καταθέσει μήνυση γιατί, εντάξει, είναι άνθρωπος του Θεού, αν έκανε και αυτός μήνυση με την πρώτη ευκαιρία, τότε τι να περιμένουμε από την ανθρωπότητα;