Αν δεν ξέρεις πώς να ορίσεις την έμφυλη βία και τη φοβία που γεννά στα θύματά της, μπορείς να διαβάσεις απλώς το παρακάτω περιστατικό και να κάνεις τους άτυπους υπολογισμούς σου. Τρίτη, μέρα μεσημέρι, ένας άντρας γρονθοκόπησε, έριξε στο δρόμο και τραβούσε από τα μαλλιά τη σύζυγό του. “Γυναίκα μου είναι, ό,τι θέλω κάνω”, έλεγε. Το ημερολόγιο δείχνει 2022.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Μασταμπά. Ένας 48χρονος Έλληνας, έξω από καφενείο της περιοχής έριξε στον δρόμο τη 49χρονη σύζυγό του, αφού την είχε γρονθοκοπήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, την έσερνε από τα μαλλιά, την έβριζε, με εκείνη να μην προβάλει αντίσταση. Εκείνη τη στιγμή πέρασε από το σημείο μια άλλη γυναίκα και προσπάθησε να υπερασπιστεί το θύμα, μπροστά σε αυτό το απίστευρο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που εξελισσόταν μπροστά στα μάτια της.

Ο 48χρονος νταής επιτέθηκε φραστικά και σε εκείνη, μη διστάζοντας ακόμα και να τη φτύσει. “Γυναίκα μου είναι, ό,τι θέλω κάνω”. Εκείνη τηλεφώνησε στην αστυνομία, η οποία και συνέλαβε τον 48χρονο.

Το θύμα έκανε λόγο για “καβγά” και δεν θέλησε να κινηθεί εναντίον του συζύγου της. Γιατί αυτές είναι συχνές επιπτώσεις μια βίαιης σχέσης. Ωστόσο το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα.