Μέσα στις απίστευτες αλλά αναμενόμενες για κάποιους ομορφιές που  είχαμε χθες με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είχαμε κάτι πραγματικά όμορφο, κάτι που δεν το συναντάς και πολύ συχνά στις πορείες. Πριν φτάσουμε εκεί, όμως, θα κάνουμε μια στάση στον πλανήτη Εξάρχεια. Από εκεί, άλλωστε, μας έρχεται και ένα viral βίντεο που, μην πέσετε από τα σύννεφα, αποτυπώνει περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βιαιότητας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. 

Τα MAT πέταξαν ασφυξιογόνα μέσα σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κοροκονέα στις 6 Δεκέμβρη το 2008.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ανάλογο σκηνικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σημειώθηκε και στην Θεσσαλονίκη όπου μια διμοιρία ΟΠΚΕ κυνηγάει έναν Ρομά κατά τη διάρκεια επιχείρησης στον Δενδροπόταμο με έναν από τους αστυνομικούς να τον προλαβαίνει τον και να τον πετάει με δύναμη πάνω σε ένα σταθμευμένο βανάκι. Μέχρι εδώ όλα καλά. 

Αλλά.

Στη συνέχεια τον χτυπάει με μανία με το γκλοπ, με κλωτσιές και μπουνιές. Στο σημείο σπεύδουν και άλλοι άνδρες της συγκεκριμένης διμοιρίας οι οποίοι επίσης επιτίθενται με ιδιαίτερη μανία στον άνθρωπο ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος και ανήμπορος να αντιδράσει. Μετά, και υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των κατοίκων που έχουν βγει στα μπαλκόνια, του βάζουν χειροπέδες και τον συλλαμβάνουν. 

Ποια είναι η απάντηση του κόσμου που κατεβαίνει στον δρόμο με ειρηνικές διαθέσεις να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου; Να τραγουδήσει. Να τραγουδήσει VIC (διασκευή ενός παλιού κομματιού, του Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια) και να εστιάσει σε έναν συγκεκριμένο στίχο. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να τον αναφέρουμε. Μπορείτε, όμως, να τον ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: