Ένα 16χρονο παιδί (Ρομά, αν αυτή η πληροφορία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για κάποιους) πυροβολήθηκε στο κεφάλι, από αστυνομικό των ΔΙΑΣ. Για 20 ευρώ. Για 20 ευρώ δίνει μάχη με τη ζωή του όσο γράφεται αυτό το κείμενο και όσο αστυνομικοί των ΜΑΤ κρατούν στο έδαφος τον πατέρα του με τη βία.

Το πρωί έγιναν επεισόδια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο, ο οποίος έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα, αξίας 20 ευρώ. Ανάμεσα σε όσους διαμαρτύρονταν ήταν και ο πατέρας του παιδιού, τον οποίο, σύμφωνα με το voria.gr, περιέλαβαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ένας άντρας να πέφτει στο έδαφος, από τους αστυνομικούς, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για τον πατέρα του 16χρονου που δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Τον γιο μου σκότωσαν», φέρεται να φώναξε ο άνδρας. Οι ένστολοι τρέχουν κατά πάνω του και τον ρίχνουν, ενώ εκείνος φαίνεται να κρατά στο χέρι του ένα ξύλο. Επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν και ένας τον γρονθοκοπεί στην πλάτη. «Σταμάτα», ακούγεται να φωνάζει μια γυναίκα, που δηλώνει ότι είναι δικηγόρος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του voria.gr, λίγο αργότερα ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος και του επετράπη να εισέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο, μαζί με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί την οικογένεια.

Αφού πρώτα πήραν τη σκυτάλη της τυφλής βίας τα ΜΑΤ.