Τώρα, να φορέσουμε τη μάσκα της υποκρισίας και να πούμε ότι δεν περιμέναμε να ακούσουμε κάτι τέτοιο από τον Άρη Πορτοσάλτε ο οποίος, σε κάθε ευκαιρία που του εμφανίζεται, προκαλεί με τα όσα υποστηρίζει μέσα από την πρωινή εκπομπή που εμφανίζεται; Όχι, δεν θα το κάνουμε. Θα αφήσουμε τη μάσκα στην ησυχία της και θα πούμε πως ναι, περιμέναμε ότι τα λόγια του θα μοιάζουν με σπίθες σε δάσος εν μέσω καύσωνα. Αλλά εντάξει, οφείλουμε να πούμε ότι ξεπέρασε -για ακόμη μια φορά- τον εαυτό του.

Στην ουσία, ο Άρης Πορτσάλτε δικαιολογεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι από αστυνομικό της ΔΙΑΣ. Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι δεν παίζουν ρόλο τα 20 ευρώ βενζίνη που δεν πλήρωσε ο 16χρονος αλλά η παραβατική συμπεριφορά και μόνο. 

«Το πώς εξελίχθηκε επιχειρησιακά θα τα βρουν. Λένε ότι πήγε να εμβολίσει ο πιτσιρικάς. Δεν τα ξέρω. Θα τα βρουν υπηρεσιακά αν ανταποκρίθηκε σωστά ή λανθασμένα ο αστυνομικός. Όμως προηγουμένως έχουμε μια παραβατική συμπεριφορά, την οποία δεν θα τη βγάζουμε με το αντίτιμο της παραβάσεως. Με συγχωρείτε…» είπε ο Άρης Πορτοσάλτε. Εν τω μεταξύ, εκτός από την απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ασκήθηκε στον αστυνομικό δίωξη και για εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Και αφού σχολίασαν μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου το πρωτοσέλιδο της Αυγής, παρενέβη ο Άκη Παυλόπουλο λέγοντας: «Από τη στιγμή που προσπάθησε να εμβολίσει τους αστυνομικούς και να περάσει από πάνω τους, δεν είναι τα 20 ευρώ, έχουμε κάτι άλλο. Κάτι πολύ σοβαρότερο. Όμως ένας πιτσιρικάς έβαλε 20 ευρώ και έφυγε το… παλιόπαιδο (!), αλλά δεν έχεις απέναντί σου είτε ένοπλη ληστεία είτε αυτοκίνητο φορτωμένο με ύποπτους… Έχεις ένα συγκεκριμένο σκηνικό».

«Με αυτή τη λογική, τη ΔΙΑΣ, τι τη θέλουμε; Να κάθεται να πίνει φραπέ; Αν θέλουμε να κάνει τη δουλειά της, να κάνει τη δουλειά της. Ξεκινούν να κάνουν μία καταδίωξη, υπήρχε μια παραβατική συμπεριφορά, πήγε κάποιος να κάνει μια ληστεία… Μέχρι 30 ευρώ είναι καλά η ληστεία;» είπε προκλητικά ο Άρης Πορτοσάλτε και ναι, μπορούμε με κάθε επισημότητα να πούμε ότι ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του. Και αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα.