Τελικά, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το grtimes.gr, ο αστυνομικός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση.  

Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις εντός και εκτός Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αντιδράσεων.
Ο κατηγορούμενος αστυνομικός με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας χειροπέδες βρίσκεται έξω από τα ανακριτικά γραφεία. Επιπλέον, ομάδα ατόμων Ρομά βρίσκεται απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο και φωνάζει συνθήματα κατά των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο.

O αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο, στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε τη νύχτα, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02.30 τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου επί δύο ώρες απέκλεισαν τον δρόμο, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων είχε συγκεντρωθεί στη Συμμαχική οδό προκαλώντας φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, ενώ ζημιές σε φορτηγό αναφέρθηκαν και στις 3.40 στα ξημερώματα, στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή κάποια προσαγωγή.