Κάθε λογικός άνθρωπος, από την πρώτη κιόλας στιγμή, γέλασε με την επίθεση που δέχτηκε η Νατάσσα Μποφίλιου για το ταξίδι της στο Λονδίνο και τις φωτογραφίες που ανήρτησε στα social media. Και είναι λογικό, αφού καταλάβαμε όλοι (ακόμα και ο Φρανκ Ζάπα) ότι τα επιχειρήματα όσων της επιτέθηκαν, ήταν τουλάχιστον γελοία. 

Για ποιο λόγο μία τραγουδίστρια και γενικά ένας άνθρωπος που εκφράζει δημόσια τις πολιτικές απόψεις, δεν έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει και να κάνει ό,τι θέλει με τα χρήματα που κέρδισε τίμια; Μήπως ζει σε άλλο κόσμο; Μήπως βρίσκεται μέσα σε μια φούσκα που αποκρούει οτιδήποτε καπιταλιστικό; Ελάτε τώρα, απλώς την περίμεναν στη γωνία. 

Η “είδηση” ότι η Νατάσσα Μποφίλιου τόλμησε να πατήσει το πόδι της στο Λονδίνο όμως, ταξίδεψε σε αρκετές χώρες και ανάμεσα σε αυτές, ήταν και η Αγγλία. Έτσι, θεωρήσαμε σωστό να μιλήσουμε με τον γενικό γραμματέα του ΚΚ Ηνωμένου Βασιλείου, Τζορτζ Μάιν Γουόρκερ και να τον ρωτήσουμε πώς μεταφράζει ο ίδιος τα όσα διαβάζει τις τελευταίες ώρες για την συντρόφισσα Νατάσσα Μποφίλιου.

Τζορτζ Μάιν Γουόρκερ σε ηλικία 12 ετών, ήδη εξαντλημένος από τις δυσκολίες της ζωής:

“Είναι πραγματικά αστείο όλο αυτό που συμβαίνει στο Twitter. Όπως με ενημέρωσαν, μερικοί υπέρμαχοι του κεφαλαίου που αμείβονται με 750 ευρώ το μήνα, έβαλαν στο στόχαστρο την υπέροχη Νατάσσα Μποφίλιου, μια τραγουδίστρια που έχει σε μεγάλη εκτίμηση και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Και όλο αυτό έγινε επειδή έχει το θάρρος να μιλήσει για τα στραβά αυτού του κόσμου, τις ανισότητες στην Ελλάδα, τις συμπεριφορές των μικροαστών και τις παρενέργειες του ιμπεριαλισμού. Δεν θυμάστε τι έγινε με την Συναυλία Ειρήνης; 

Δεν μασάει η Νατάσσα, όμως, έχει συνηθίσει τις επιθέσεις τους και ξέρει πώς να τους χειριστεί. Αδιαφορεί όταν ωρύονται, απαντάει με ευγένεια εκεί που πρέπει. Τώρα, αλήθεια, γιατί να ασχοληθεί σοβαρά με κάτι που από το πουθενά και χωρίς λόγο έγινε πρώτη είδηση; Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός ότι την σημάδεψαν με τα αιχμηρά βέλη της μισανθρωπίας τους. Η ίδια, σε συζήτηση που είχαμε πριν από λίγες ώρες, μου είπε ότι δεν θα δώσει σημασία και ότι αν θα προβεί σε κάποια ενέργεια, αυτή θα είναι συμβολική.

Μετά από αρκετή βότκα, χαβιάρι και παρατήρηση του πορτραίτου του Ιωσήφ Στάλιν, της πρότεινα να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα με το ΚΤΕΛ, για να πάρει τα πάνω της ο κομμουνιστικός της οργανισμός. Όπως ξέρετε, οι πραγματικοί “κόκκινοι” πρέπει να βιώνουν συνεχώς άσχημες καταστάσεις, πείνα, εξαθλίωση, να τους πατούν στο λαιμό και να αντιστέκονται, να κοιμούνται πάνω σε βράχους και να ταξιδεύουν με ΚΤΕΛ για να πονούν τα γόνατά τους. Γενικά, οι κομμουνιστές πρέπει να πονούν.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πρόκειται για ride of shame. Όχι, όχι, δεν έκανε τίποτα κακό η Νατάσσα μας ούτε έχασε κάποιο μπασκετικό αγώνα με μεγάλη διαφορά. Τα δούλεψε τα λεφτά της, μπορεί να τα κάνει ό,τι θέλει. Τίποτα δεν ενοχλεί περισσότερο τους μικροαστούς από το να κερδίζεις τίμια τα λεφτά σου στο καπιταλιστικό σύστημα. Απλώς πρέπει να κρατήσουμε και μια ισορροπία. Της είπα επίσης να φορέσει τα ρούχα που φόρεσε στα Νούμερα, νομίζω της ταιριάζουν πιο πολύ και συμφώνησε.

Οπότε ναι, η συντρόφισσα Μποφίλιου θα γυρίσει στην Ελλάδα με το ΚΤΕΛ, ακύρωσε την πτήση της. Είμαστε περήφανοι για εκείνη και της ευχόμαστε ό, τι καλύτερο. Ναι, ναι, εννοείται ότι τραγούδησε τη Διεθνή λίγο πριν ανέβει στο ΚΤΕΛ. Συγκινηθήκαμε, οι υπόλοιποι επιβάτες πίστεψαν ότι την έστειλαν στην εξορία”. 

*Το κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας