Από πειράματα, είχαμε φυτέψει φακές σε βαμβάκι. Και είχαμε κατεβάσει πολλά σφηνάκια τεκίλας σε κάτι καλοκαιρινές διακοπές, μετά από τρια τζιν τόνικ. Δεν είχαμε πετάξει ποτέ αυγό από το διάστημα. Ο Μαρκ Ρόμπερ, πρώην μηχανικός της NASA και της Apple που έγινε YouTuber, πέρασε τρία χρόνια προσπαθώντας να τελειοποιήσει την υψηλότερη πτώση αυγού στον κόσμο, τεκμηριώνοντας την προσπάθειά του να δει αν ένα αυγό θα μπορούσε να βγει αλώβητο μετά την ελεύθερη πτώση από το διάστημα σε ένα πλέον viral  βίντεο. 

Για το πείραμα, ο Ρόμπερ δανείστηκε πολλά από την προσγείωση του Curiosity το 2012, κατά την οποία η NASA έβαλε με ασφάλεια ένα rover στον Άρη . Το 27λεπτο βίντεο του Ρόμπερ, το οποίο κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου, έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 22 εκατομμύρια προβολές. Κατέγραψε επίσης το ταξίδι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ακόλουθοί του ενθουσιάστηκαν από τα αποτελέσματα.

https://twitter.com/MarkRober?ref_src=twsrc%5Etfw

Το χαρακτήρισε το πιο “σωματικά, ψυχικά και οικονομικά εξαντλητικό” βίντεο που είχε κάνει ποτέ.αι όπως θα περίμενε κανείς από έναν πρώην μηχανικό της NASA, ο Μαρκ Ρόμπερ και η ομάδα του σχεδίαζαν και επανασχεδίαζαν συνεχώς μια εξέδρα που θα πήγαινε ένα αυγό στο διάστημα και θα το έριχνε πίσω στη Γη. Είχαν κάποια βοήθεια από άλλους αποφοίτους του Jet Propulsion Lab. Και ακόμη και ένα αλεξίπτωτο κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται στα ρόβερ του Άρη. Και όπως τα καλύτερα έργα της NASA, τα χρόνια δοκιμών, αποτυχιών και εκτοξευόμενων εκτοξεύσεων είναι απαραίτητα βήματα για αυτό το επιτυχημένο έργο.

Το αυγό έπρεπε να φτάσει την τελική του ταχύτητα των 75 mph για να χαρακτηριστεί η πτώση πραγματικά ως “πτώση από το διάστημα”.Μετά από χρόνια προσπαθειών, η ομάδα εκτόξευσε ένα μπαλόνι γεμάτο ήλιο σε περίπου 100.000 πόδια – που μπορεί να μην είναι η επίσημη άκρη του διαστήματος, αλλά επέτρεψε στο αυγό να φτάσει την τελική του ταχύτητα.”Την επόμενη χρονιά θα το κάνουμε αυτό στον Άρη”, έγραψε ο Rober στη λεζάντα του βίντεο.