Κανένα guilt trip. Όλοι την έχουμε πατήσει ένα βράδυ Σαββάτου που αποφασίσαμε να βγούμε “όπως παλιά”  με φίλους. Ντυθήκαμε, στολιστήκαμε, κατεβάσαμε τη μισή ντουλάπα να βρούμε το πιο κολακευτικό συνολάκι μας και φορέσαμε τόσο άρωμα που άρχισε να φτερνίζεται ο σκύλος μας για να καταλήξουμε κολλημένοι κάπου στην κίνηση να τραγουδάμε Φουρέιρα. Εννοείται έχουμε βρίσει χειρότερα από τους ηθοποιούς του Σπιρτόκουτου για να βρούμε μια θέση πάρκινγκ (καταλήξαμε να το αφήνουμε σε γκαράζ και να πληρώνουμε 10€- 15€ πριν καν παραγγείλουμε το πρώτο μας ποτό). Και φυσικά στριμωχτήκαμε σε γνωστά μπαρ του Παγκρατίου για να προσποιούμαστε ότι περνάμε καλά ακούγοντας ηλίθια τραπ σουξέ. Υπάρχουν και οι φορές που θέλαμε να βγούμε έξω αλλά ήταν εκείνες οι μέρες του μήνα. Που είχε τελειώσει ο μισθός. Και πώς να πας “σινεμά και μετά ποτάκι” με τους φίλους σου; Έτσι κάπως καταλήξαμε σε αυτό το δοκιμασμένο δεκάλογο δικαιολογιών.

1. Έχω περίοδο/ συνάχι/πονοκέφαλο/ δέκατα/ κορονοϊό

Αδιαπέραστη. Δεν μπορεί κανείς να σε πιέσει να βγεις γιατί έχεις προκαλέσει a priori ταύτιση, λύπηση, οίκτο. Είτε βαριέσαι να πας ακόμη μια φορά σε trash party να ακούσεις Κοκκίνου ή θέλεις να αποφύγεις το προξενιό με την κολλητή/ τον κολλητό της κοπέλας της φίλης σου.

2. Έχω deadline για τη δουλειά/την σχολή

Με αυτή τη δικαιολογία έχεις φλεξάρει υπευθυνότητα και καριερισμό. Ασχέτως αν κάνεις quiet quitting το τελευταίο δίμηνο.

3. Έχω διαρροή στο σπίτι και πλημμύρισε το μπάνιο/ πατάρι/ δωμάτιο

Τίμιο.

4. Κάνει εμετούς το σκυλί μου/ το γατί μου

Θα σε ρωτήσουν αν θέλεις και βοήθεια.

5. Πρέπει να ξυπνήσω νωρίς το πρωί γιατί… (συμπληρώστε κατά βούληση)

Εκεί βέβαια θα σου που το έλα για ένα ποτάκι μωρέ. Οπότε πρέπει να έχεις έτοιμη δεύτερη δικαιολογία.

6. Κλειδώθηκα έξω από το σπίτι

Αν σου έχει συμβεί μια δυο φορές στη ζωή σου, ξέρεις ότι όντως είναι μια καλή δικαιολογία γιατί δεν έχεις πρόσβαση στο σπίτι σου μέχρι να έρθει ο κλειδαράς ή ο άνθρωπος που έχει τα δεύτερα κλειδιά σου.

7. Έχω- δυστυχώς- ήδη κανονίσει

Συνήθως, κάτι που σχετίζεται με οικογένεια (πχ γενέθλιας μαμάς, ανιψιάς, γιαγιάς) και είναι πολύωρο δείπνο με συγγενείς.

8. Έχω sex date

Όλοι έχουμε φίλους και γνωστούς εθισμένους στο Tinder και το Grindr που μας έμαθαν την πιο ζηλευτή δικαιολογία του σύμπαντος.

9. Μαλώσαμε με τον/την σύντροφό μας και είμαi χάλια

Στην πραγματικότητα έχουμε παραγγείλει πίτσα και είμαστε αγκαλιασμένοι στον καναπέ βλέποντας Netflix.

10. Φοβάμαι μην κολλήσω Covid

Να σου πει ποιος, τι;