Καλώς ήρθατε στην Άγρια Δύση, στην Ελλάδα μας, εδώ που ένας ανήλικος Ρομά δέχεται σφαίρα στο κεφάλι γιατί έφυγε με αυτοκίνητο από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, o οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη και έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε τοιχίο στη Θεσσαλονίκη.

Ο έφηβος, όπως μαθαίνουμε, δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε για την αφαίρεση της σφαίρας, σύμφωνα πάντα με την εκπομπής του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”. Το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και η κατάστασή του είναι σοβαρή. 

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα όταν ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε τα οποία άγγιζαν σε αξία τα 20 ευρώ. Να δέχεσαι σφαίρα στο κεφάλι για 20 ευρώ, κάπως σκληρό, δε νομίζετε; “Ναι, αλλά στην Αμερική αυτά γίνονται συνέχεια” θα υποστηρίξει ο Μιχάλης που πίνει τον καφέ του απέναντι από τον Λευκό Πύργο και θα πει ότι ήταν ένας ακόμα Ρομά. Μπράβο σου, Μιχάλη, τρομερό επιχείρημα.

Αμέσως μετά την κλοπή των καυσίμων, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή, ωστόσο ο ανήλικος οδηγός αγνόησε τα σήματα να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα.

Καθώς έφτασε στη Συμμαχική οδό, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά. Τελικά, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και ακινητοποιήθηκε. Φυσικά, γίνεται έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες πυροβόλησαν οι αστυνομικοί και τραυματίστηκε ο ανήλικος οδηγός.