Τα παιχνίδια γνώσεων είναι αγχωτικά. Πόσο μάλλον όταν είναι τηλεοπτικά. Γιατί άλλο να ξεφτιλίζεσαι δίνοντας την πιο λάθος απάντηση σε ένα τραπέζι με φίλους, που ΟΚ, θα σε κοροϊδεύουν για καμία εβδομάδα, και άλλο μπροστά σε κάμερες και σε έναν παρουσιαστή που σε κοιτάζει με ένα βλέμμα που αναμειγνύει την απογοήτευση με την απορία, σε μια στιγμή-απόλυτη ωδή στο concept «κοτσάνα».

Υποθέτουμε πως η ταχύτητα του τηλεοπτικής εκπομπής γνώσεων, Αδύναμος Κρίκος, μπορεί να σε καταστρέψει. Γενικώς πολλές λάθος απαντήσεις μπορούν να δοθούν όταν ο χρόνος πιέζει και ο Τάσος Τρύφωνος σε κοιτάζει απειλητικά. Το ότι η Κοζάνη όπως είναι ήπειρος, δεν είναι μια από αυτές.

Ο Μπάμπης, λοιπόν, ένας παίχτης του Αδύναμου Κρίκου, εκπομπή που κατά καιρούς έχει προσφέρει αρκετές τέτοιες στιγμές, ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής «σε ποια ήπειρο βρίσκεται η πόλη Μανάους». Σε αυτή την ερώτηση, πολλές απαντήσεις μπορείς να δώσεις. Από την πρώτη ήπειρο που σού έρχεται στο μυαλό, μέχρι πάσο. Ο Μπάμπης όμως απάντησε: «Κοζάνης». Ναι, μια ακόμα αμήχανη στιγμή και σιωπή στον τηλεοπτικό αέρα.

Βέβαια, ο Μπάμπης αποδείχθηκε ιδιαίτερα χαλαρός. Δηλαδή, δεν έδωσε δεκάρα για την αποχώρησή του. «Δίκαια έφυγα», είπε αργότερα στην κάμερα. «Ήρθα πήρα τον αέρα μου, χαλάρωσα». Μπάμπη μας, έγινε σαφές. Πίστεψέ μας.

Δείτε τον Μπάμπη, που έκαψε μυαλά, στο παρακάτω βίντεο: