Σχοινιά, δεσίματα, κεριά, αισθησιακά φιλιά και αγκαλιές. Οι πίνακες της Tao Siqi εξερευνούν την περιπλοκότητα της επιθυμίας. Φαίνεται πως η ίδια δεν είχε καμία πρόθεση να ακουμπήσει το θέμα του σεξ, των φετίχ και των ιδιαιτεροτήτων της σεξουαλικής απόλαυσης με έναν απλό τρόπο, πιο ευκολόπεπτο. Δεν πιστεύει πως η ερωτική τρυφερότητα έρχεται απλά. Και μεταξύ μας, ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι απλά τα μαθηματικά της ερωτικής επιθυμίας και απόλαυσης.

Πολλοί θα χαρακτήριζαν τα έργα της ερωτικά, όρος που ίδια βρίσκει μηδαμινής σημασίας. Εκείνη θα προτιμούσε χαρακτηρισμούς όπως «έντονα», «αμφιλεγόμενα», «δύσκολα». Πιάνει τον εαυτό της να ελκύεται από τις διάφορες φάσεις μιας σχέσης και αυτή της η τάση ξεκίνησε μετά από μεγάλη περίοδο εσωτερικής εξερεύνησης. Στην εφηβεία της, λέει στο It’s Nice That, πέρασε αρκετό χρόνο διαβάζοντας και βλέποντας ταινίες, αποκτώντας προσλαμβάνουσες για τις σχέσεις και τη σεξουαλικότητα. Η Lolita του Nabokov και το Eyes Wide Shut του Stanley Kubrick καθόρισαν τις επιρροές της. «Δεν τις καταλάβαινα πλήρως: μπέρδεμα, περιέργεια και νευρικότητα αναμειγνύονταν με μια παράξενη ευαισθησία», θυμάται.

Γεννήθηκε στη Wuhan και έμαθε να ζωγραφίζει και να σκιτσάρει πριν καλά καλά μάθει να γράφει και να διαβάζει. Άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία, βρίσκοντας τη δική της «γωνία», που φάνηκε χρήσιμη τελικά σε όλα τα projects με τα οποία καταπιάστηκε. Σήμερα ζει στη Σανγκάη και δημιουργεί εκεί. Την εμπνέει η ίδια η καθημερινότητα, την οποία προσπαθεί να βιώνει με όλες της τις αισθήσεις. «Η καθημερινή ζωή είναι γεμάτη ζεστασιά, θλίψη και μεγάλη αφθονία. Οι καλές και οι κακές εμπειρίες με ιντριγκάρουν εξίσου», τονίζει.

Δες παρακάτω μερικά από τα έργα της, τα οποία αποτελούν κάτι σαν έντονο ζουμ στις μικρολεπτομέρειες της ερωτικής απόλαυσης: