Καλό, χρυσό το Netflix, βολικό, μια καλή αφορμή για “ραντεβού” στο σπίτι ή για ένα σύντομο log out από την κανονική ζωή. Ξεκινάς μια σειρά και μπαίνει σε pause το σύμπαν. Συνεχίζεις σε δυο μέρες. Αλλά το ότι το σύμπαν στο οποίο θα σε μεταφέρει θα είναι καλογραμμένο, με καλή σκηνοθεσία δεν είναι εγγύηση. Κάποιες φορές είναι ακριβώς το αντίθετο. Το τι θεωρούμε καλή ταινία είναι ένας ορισμός πολυπαραγοντικός. Θέλουμε να πούμε πως, μπορεί για κάποιους μια ρομαντική κομεντί να μη μπορεί ποτέ, εκ των πραγμάτων, να μπει στη λίστα με τις αριστουργηματικές ταινίες που εύχεσαι να είχες δει νωρίτερα, αλλά διάολε, μερικές φορές δεν θες να δεις ένα αριστούργημα, αλλά ένα απλό, εύπεπτο, αλλά δυνατό love story. Τελεία. 

Ούτε αυτό μπορεί να μάς το εγγυηθεί, βέβαια, το Netflix, καθώς, όπως θα διαπιστώσεις στη λίστα που προέκυψε από απαντήσεις αναγνωστών μας στο Instagram, στην ερώτηση “Ποια είναι η χειρότερη ταινία που έχεις δει στο Netflix”, πολλές από αυτές είναι ρομαντικές κομεντί, βγαλμένες από την κόλαση των ασύνδετων ρομάντζων και των κλισέ σκηνών. Σε αυτή τη λίστα δεν θα δεις μόνο rom-coms, ωστόσο, θα δεις και θρίλερ, αλλά και πολυαμαναμενόμενες δουλειές, που για την πλειοψηφία των θεατών αποδείχθηκαν ζόρικες φόλες. Ναι, Blonde, για εσένα λέμε.

Δεν φλυαρούμε άλλο. Παρακάτω θα βρείτε τις δέκα χειρότερες “φόλες” που μάς έχει κεράσει το Netflix, σύμφωνα με τις δικές σας απαντήσεις. 

Kissing Booth

Κορίτσι της διπλανής πόρτας φλερτάρει με γόη σχολείου (καλησπέρα, Jacob Elordi). Σε γιορτή σχολείου υπάρχει ολόκληρο booth που μαθητές φασώνονται. Πληγωμένος αδερφός με το love story. Η ταινία αυτή φλερτάρει με το να την κλείσουμε κάθε τρία λεπτά. 

Luckiest Girl Alive

Το πιο τυχερό κορίτσι, παραδόξως, το βλέπεις από καθαρή ατυχία. Τα έχει γράψει η Ζωή Δημητρίου εδώ

Purple Hearts

Καλλιτεχνική ψυχούλα παντρεύεται τύπο των ενόπλων δυνάμεων, για πρακτικούς λόγους. Πόσο πιο στραβά θες να ξεκινήσει ένα plot line; Ειλικρινά.

365 Μέρες

Μεταξύ μας, δεν είναι ταινία. Το λες soft porn. Αν το Pornhub σου φαίνεται πασέ και αμήχανο, δώσε μια ευκαιρία. Το Netflix μας κέρασε και sequels αυτού του αριστουργήματος. Γιατί, προφανώς, παιδιά, το κράζουν, αλλά ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ. Let’s face it. 

Orphan: First Kill

Χρειαζόταν το Orphan κινηματογραφικό “αδερφάκι”; Όχι. Έγινε ούτως ή άλλως; Ναι. Πέσαμε στην παγίδα σαν πρωτάριδες; Ξεκάθαρα. Έχουμε δικαίωμα να γκρινιάζουμε; Πάντα. 

Blonde

Το Blonde εμπίπτει στην κατηγορία πολυαναμενόμενων ταινιών που δίχασαν το κοινό. Κάποιοι το χαρακτήρισαν αριστούργημα. Οι περισσότεροι το βρήκαν δύσκολο, αχρείαστα βίαιο, προσβλητικό για τη Μέριλιν, προκλητικό για χάρη της προκλητικότητας. Άλλοι το άφησαν στη μέση, μη αντέχοντας. Εσείς σε ποια κατηγορία είστε. Αν διχάζεστε ακόμα, δείτε τι έχουμε γράψει για το Blonde, εδώ.

Enola Holmes

Η έφηβη μικρή αδερφή του Σέρλοκ δεν κέρδισε τις καρδιές σας. Αλλά, διάολε, ούτε ο Henry Cavill; Ούτε ο Sam Claflin;

Σαββατοκύριακο στην Κροατία

Φήμες λένε πως η Λέιτον Μίστερ ακόμα προσπαθεί να καταλάβει γιατί συμφώνησε να παίξει στην ταινία αυτή του Netflix. Το είδαμε και εμείς και σχολιάσαμε. Διάβασε εδώ.

Ποιον θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημονήσι

Τέσσερις φίλοι μοιράζονται ένα διαμέρισμα στη Μαρδίτη και ζουν σε ένα δικό τους σύμπαν. Αυτό δεν θα κρατήσει πολύ και δυστυχώς το μετά, θα το φάμε στη μάπα, πατώντας play απλώς επειδή είδαμε κάτι γνώριμες φάτσες από το La Casa de Papel. Μέγα λάθος. 

The Babysitter

Όμορφη, ξανθιά νταντά που ανήκει σε σατανιστική ομάδα; Συνταγή για καταστροφή. 

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

Βρήκαμε 5 ταινιάρες στο Netflix που δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος να πει ότι δεν του άρεσαν

Είδα την πιο διεστραμμένη ερωτική σκηνή που έχει γυριστεί ποτέ και με σιχάθηκα

Πάρ’ τα Χάπια σου: Το ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει την ωμή αλήθεια για τα Xanax