Όλος ο πλανήτης ασχολείται με το Μουντιάλ του Κατάρ. Εντάξει, όχι όλος, αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που αγόρασαν μία νέα τηλεόραση plasma στις ειδικές προσφορές της Black Friday ώστε να απολαύσουν τα παιχνίδια που, με κόπο και υπομονή, έφερε ο ANT1 στα σπίτια μας. Τι περάσαμε με το ANT1 plus, ε; Μαγικές στιγμές, ίσως θα είναι το μόνο που θα θυμόμαστε από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που παίζεται χειμώνα, σε μία χώρα χωρίς καμία ποδοσφαιρική κουλτούρα. Βέβαια αυτό είναι το λιγότερο μπροστά σε όσα έχουν γίνει γνωστά.

Σίγουρα όμως θα θυμόμαστε και κάτι άλλο από το Μουντιάλ του Κατάρ, κάτι που συνέβη χιλιόμετρα μακριά από τη ζέστη και την υγρασία που χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη χώρα. Βλέπετε, στην Ελλάδα μας, πραγματοποιήθηκε ένα πραγματικά εξαιρετικό αφιέρωμα από την εφημερίδα της καρδιάς μας, την Ελεύθερη Ώρα

Σε ένα ακόμα μυθικό πρωτοσέλιδό της, ασχολείται με τον Άγιο Παΐσιο και τις προφητείες του και μέσα σε όλα, διαβάζουμε και τη λέξη Μουντιάλ. Ναι, καλά καταλάβατε. Ο Γέροντας είχε κάνει τις μάντεψιές του για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τι θα διαβάσουν όσοι αγοράσουν την εφημερίδα που φημίζεται για την ψυχραιμία της; Για το το σήμα της διοργάνωσης που το συνδέει με τον ουροβόρο όφις, το λογότυπο και την μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που τα συνδέει με διάφορα σύμβολα. Ο ουροβόρος όφις, για παράδειγμα,  λέγεται το φίδι τη στιγμή που ελίσσεται γύρω από τον εαυτό του και δαγκώνει την ουρά του αφαιρώντας το υπόλοιπο παλαιού δέρματός του, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι τρώει την ουρά του. Αυτό συμβολίζεται με το σήμα του άπειρου, το οποίο είναι ένα ανάποδο 8. Mindblowing!

O ουροβόρος όφις, για τους Αλχημιστές, υποδηλώνει το ενιαίο της ύλης, την απόλυτη ενότητα, την έννοια της ψυχής του κόσμου, δηλαδή το «πάν που περιβάλλει παν ότι παρέχει γένεση». Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει αλλά μην ασχοληθείτε και πολύ, είναι κρίμα για τον εγκέφαλό σας και τη γενικότερη λειτουργία του.

«Γεμάτο ‘φίδια’ και ‘666’ το λογότυπο και οι μπάλες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ», γράφει η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα στο «χτύπημα» και σε αυτό το σημείο να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας ανοίγει τα μάτια, μας βάζει στον σωστό δρόμο και φυσικά μας φτιάχνει τη διάθεση.