Αφήνουν σκυλιά μέσα σε σακούλες και εμείς ακόμα τους αποκαλούμε ανθρώπους

Στον Σταθμό Λαρίσης χάσαμε λίγη ακόμη από την ανθρωπιά μας.

Αφήνουν σκυλιά μέσα σε σακούλες και εμείς ακόμα τους αποκαλούμε ανθρώπους

Στον Σταθμό Λαρίσης χάσαμε λίγη ακόμη από την ανθρωπιά μας.


Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πώς μπορεί ένα ανθρώπινο μυαλό να δημιουργήσει μια τέτοια σκέψη, στη συνέχεια να την υλοποιήσει και τέλος να είναι ΟΚ με αυτή την πράξη, πέφτοντας για ύπνο χωρίς καμία ενοχή. 
 
Το δεύτερο πράγμα που σκέφτεσαι, είναι το πόσο σε νευριάζουν αυτά τα άτομα και τι θα έκανες αν τους έβλεπες τη στιγμή που διαπράττουν το έγκλημα. Γιατί έγκλημα είναι να εγκαταλείπεις ένα ζώο. Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, αρκεί ένα τηλέφωνο στην αστυνομία. 
 
Ο άνθρωπος, όμως, δεν βάζει μυαλό. Σήμερα, για παράδειγμα, βρέθηκε και ευτυχώς διασώθηκε ένας υποσιτισμένος σκύλος διασώθηκε χάρη στη φιλοζωία των περιαστικών, αφότου εγκαταλείφθηκε από αγνώστους μέσα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, δίπλα σε κάδο. Και όλα αυτά, στον Σταθμό Λαρίσης, εκεί όπου περνούν χιλιάδες “άνθρωποι” και άνθρωποι καθημερινά.

Ο σκύλος (γερμανικός ποιμενικός) ήταν σε κακή κατάσταση, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο μη κερδοσκοπικός, φιλοζωϊκός οργανισμός Dog's Voice όμως ο Blue, όπως είναι το όνομά του, βρίσκεται ήδη στα κατάλληλα χέρια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dogs' Voice (@dogsvoice)

«Άλλη μια μέρα κάτω από τον ελληνικό ήλιο…
 
Κάποιος «άνθρωπος» σήμερα το πρωί κοντά στον σταθμό Λαρισης έβαλε σε μια σακούλα σκουπιδιών, εντελώς βρεγμένο και υποσιτισμένο ένα σκυλάκι και το πέταξε δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων. Για καλή του τύχη μια κοπέλα τον είδε, μας πήρε τηλέφωνο, του έβαλε λίγη τροφή μέχρι να φτάσουμε και μέσα σε μια ώρα το σκυλάκι είχε ήδη μεταφερθεί από εθελοντές μας στο @vets4life.gr.
 
Έτρεμε, δεν μπορούσε να κουνηθεί αλλά όπως βλέπετε κατάλαβε ότι μόνο καλύτερα θα πάνε πλέον τα πράγματα για εκείνο…
 
Τι ξέρουμε μέχρι τώρα:
1. Είναι 7 μηνών, αρσενικό, γερμανικός ποιμενικός.
2. Έχει κάποιο νευρολογικό θέμα το οποίο μάλλον έχει προκύψει από κάποιο λοιμώδες νόσημα. Θα γίνουν ΟΛΕΣ οι εξετάσεις για να ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει.
3. Θα χρειαστεί φιλοξενία από έμπειρο εθελοντή καθώς δεν περπατάει και δεν ξέρουμε αν θα μπορεί να εκτονωθεί χωρίς βοήθεια.
4. Θα μείνει σήμερα στο νοσοκομείο και αύριο πιθανώς να μεταφερθεί σε κλινική με 24ωρη νοσηλεία αν δεν βρεθεί κατάλληλο σπίτι.
 
Τον ονομάσαμε Blue γιατί θελουμε η ζωή του να καθαρίσει από οτιδήποτε άσχημο έζησε σαν τον καθαρό ουρανό που είχε τη στιγμή που τον χαϊδεψαμε πρώτη φορά.
 
Οποιαδήποτε βοήθεια με τα έξοδα του μικρού μας είναι ευπρόσδεκτη και απείρως σημαντική καθώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…
 
Κάθε μέρα που σώζεται ένα ζώο είναι μια καλή μέρα ✌️Συνεχίζουμε με τη δίκη σας υποστήριξη και αγάπη για κάθε πλάσμα που μας χρειάζεται. Υποσχόμαστε ότι σε ένα μήνα ο Blue θα είναι αγνώριστος και απέραντα ευτυχισμένος»

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα