*Μην παρεξηγηθούμε με τη λέξη “κάψουμε” στον τίτλο και γυρίσουμε σε άλλες εποχές, δεν είναι αυτός ο σκοπός μας.

Μεταξύ μας, η πιο ωραία περίοδος είναι αυτή των Χριστουγέννων. Για πολλούς λόγους. Ναι, τα μελομακάρονα είναι ένας από αυτούς αλλά δεν είναι ο κυριότερος καθώς, αυτές τις μέρες κυριαρχεί ένα αίσθημα ευθυμίας, ζεστασιάς και αλληλεγγύης. Να πούμε επίσης ότι μας αρέσουν τα φωτάκια, οι στολισμοί που τόσο μας φτιάχνουν τη διάθεση. Μας αρέσει και το πάντα εντυπωσιακό δέντρο στο Σύνταγμα, μην το ξεχνάμε αυτό.

 
Και πώς να  το ξεχάσουμε άλλωστε; Σήμερα το πρωί έφτασε από το Καρπενήσι στο κέντρο της Αθήνας και ήδη ορθώθηκε για να μας ζεστάνει κάτω από τα πελώρια κλαριά του. Ω έλατο, ω έλατο, είσαι πολύ ωραίο και θα γίνεις ακόμα πιο ωραίο μόλις ολοκληρωθεί ο στολισμός σου. Μιλάμε για μεγαλεία αφού 6.000 φωτάκια θα τυλιχτούν γύρω του αν και εμείς περιμέναμε ένα στολίδι του Σάκη Ρουβά να βρεθεί στην κορυφή του.
 
Αλλά δεν πειράζει, είναι ωραίο και έτσι. 
 
Το έλατο που έχει ύψος 21 μέτρα και ζυγίζει περίπου 6 τόνους, στήθηκε σε ειδική μεταλλική βάση (με κάποια προβληματάκια στην αρχή) και ήρθε στην Αθήνα από το Καρπενήσι. Ειδικά συνεργεία του δήμου, με γερανό, τοποθέτησαν το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος με τους διερχόμενους να βγάζουν τις πρώτες φωτογραφίες γιατί πρέπει να ταϊσουν το Instagram. 
 
Όπως είπαμε, το δέντρο στο Σύνταγμα θα φωτίσουν 6.000 λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και στην κορυφή θα τοποθετηθεί το αστέρι. Ο φετινός στολισμός, όπως πάντα, θα είναι εορταστικός, με στόχο παράλληλα την εξοικονόμηση ενέργειας.