Κάποιοι, όπως ο μαθηματικός Roger Antonsen, πιστεύουν ότι οι αριθμοί είναι το κλειδί για την κατανόηση του κόσμου. Αυτός ο υπέροχος τύπος έχει ένα όραμα: να επικοινωνήσει την επιστήμη διαφορετικά, να εμπνεύσει τη δημιουργική σκέψη και να αφαιρέσει τις κοινές παρανοήσεις σχετικά με τα μαθηματικά και την επιστήμη των υπολογιστών.  Τα μαθηματικά δεν είναι κάτι που απέχει από την πραγματικότητα ούτε κάτι που περιορίζει τη φαντασία σου. Τα μαθηματικά είναι ένα εργαλείο που σας βοηθά να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να αλλάζει την προοπτική. Όταν ο εγκέφαλός μας γίνει ευέλικτος, μπορούμε να καταλάβουμε τα πράγματα καλύτερα. Βρήκαμε, λοιπόν,  μερικές περίεργες πληροφορίες που μπορούν να αλλάξουν την οπτική μας για τα πάντα. Πχ. Υπάρχουν περισσότερες συνάψεις (νευρικές συνδέσεις) στον εγκέφαλό σας από ό,τι αστέρια στον γαλαξία μας. Ο μέσος ενήλικας έχει περίπου 500 τρισεκατομμύρια συνάψεις. Εμείς βρήκαμε κι άλλες περίεργες πληροφορίες που ίσως κάψουν κάποιες συνάψεις. Κανείς δεν το ζήτησε αλλά συλλέξαμε δέκα εντελώς άχρηστες πληροφορίες που δεν είναι fake news. 

1. Η διαφορά μεταξύ εκατομμυρίου και δισεκατομμυρίου είναι τεράστια (σχετικά): 1 εκατομμύριο δευτερόλεπτα = 11 ημέρες ενώ 1 δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα = 31 χρόνια.

2. Κάποτε χρησιμοποιούσαν ηρωίνη για τη θεραπεία του παιδικού βήχα. Η Bayer, η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία που παράγει ασπιρίνη, διέθεσε στο εμπόριο την ηρωίνη τη δεκαετία του 1890 ως φάρμακο για τον βήχα, το κρυολόγημα και τον πόνο. Αυτό που είναι πραγματικά σοκαριστικό, ωστόσο, είναι ότι η Bayer διέθεσε στην αγορά ηρωίνη για χρήση σε παιδιά ήδη από το 1912 , χρόνια αφότου άρχισαν να εμφανίζονται αναφορές ότι θα μπορούσε να είναι ένα επικίνδυνο ναρκωτικό.

3. Το αρχικό ύψος του Έβερεστ υπολογίστηκε ότι ήταν ακριβώς 29.000 πόδια ύψος, αλλά δηλώθηκε δημόσια ότι ήταν 29.002 πόδια προκειμένου να αποφευχθεί η εντύπωση ότι ένα ακριβές ύψος 29.000 ποδιών δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια στρογγυλεμένη εκτίμηση. Καήκατε; 

4. Οι πολίτες των ΗΠΑ κατέχουν  περισσότερα πυροβόλα όπλα από όλες τις χώρες μαζί. Ακόμη κι από τους περισσότερους στρατιώτες.

5. Το 80% των Σοβιετικών ανδρών που γεννήθηκαν το 1923 δεν επέζησαν του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

6. Η πόλη του Βατικανού έχει 2 Ποντίφικες ανά 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. 

7. Θα μπορούσατε να περπατήσετε από τη Βόρεια Κορέα στη Φιλανδία και να περάσετε μόνο από μια άλλη χώρα. Δυστυχώς, τα πόδια σας θα πονούσαν λίγο. 

8. Όλα τα μυρμήγκια στον κόσμο ζυγίζουν περίπου το ίδιο με όλους τους ανθρώπους στον κόσμο.

9. 1 στους 2 Αυστραλούς θα νοσήσει από καρκίνο του δέρματος στη ζωή του. 

10. Η πολιτεία του Μέιν έχει περισσότερες μαύρες αρκούδες από μαύρους.